Ugrás a tartalomhoz

Hírek

Július 19-én Pető Zsolt polgármester látogatást tett a Xylem Water Systems Hungary Kft. ceglédi gyárában, ahol kötetlen megbeszélést folytatott Nagy Gáborral a cég ceglédi és abonyi gyáregységének igazgatójával.
Pető Zsolt polgármester: Dolgozószobámban fogadtam az abonyi hat fős szekértoló csapatot, melynek tagjai beneveztek a Nemzeti Vágtára.
A pályázatos támogatással épített Csillag Zsigmond utcát a Bitunova Kft július 21-én leaszfaltozta.
Interjú a TÖOSZ főtitkárával A közelmúltban Abonyban tartott előadást a Polgármesteri Hivatal dolgozói részére a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének főtitkára. Dr. Gyergyák Ferenc lapunknak adott interjút.
Szeretettel ajánlom! Kétféle ember létezik. Aki szereti a színházat, a musicaleket, és aki nem jár színházba.
Már látogatható a Kultúra Házában Haraszti Kitti kiállítása. Az ifjú grafikus munkáit augusztus végéig tekinthetik meg az érdeklődők.
A mai napon az Erzsébet királyné út kap meleg aszfaltos borítást. A Bitunova Kft. építésvezetője, Pásztor Jenő lapunknak elmondta, hogy átlagosan mintegy 7 centiméter vastagságban kap új borítást meleg aszfaltos technológiával az utca.
Ők lesznek Abonyban a szereplők: Nikola Tesla: Pesák Ádám, Szigeti Antal: Szabó Máté, Szigeti Adél: Györfi Anna, Thomas Alva Edison: Lux Ádám, Duka Tesla/Sarah Bernhardt: Füredi Nikolett, George Westinghause: Kautzky Armand, Bacherol/Lenin: Maday Gábor
Tisztelt Lakosok! A 2021. július 25-én Abony Város Főterén megrendezésre kerülő musical show lebonyolítása érdekében 2021. július 24. (szombat) 7:00 órától 2021.  július 26. (hétfő) 7:00 óráig Abony, Kossuth tér lezárásra kerül a Vasút út - Nagykőrösi út kereszteződésétől a…
„Abonyiak Abonyért” Alapítvány Kuratóriumának Elnökétől
Figyelem! FONTOS FELHÍVÁS útépítésekkel kapcsolatban!  
Ahogyan lapunk arról beszámolt, a napokban adták át az abonyi Parkerdőben az erdei iskola épületét, mely a közfoglalkoztatási program keretében épült meg.
A magyar küzdősport ikonikus alakja, Ungvári Miklós a Fergeteg Triatlon SE meghívásának eleget téve Abonyban vett részt a Honvédelmi Sportszövetség által támogatott sporttáborban. A judo sport hazai kiválósága igazi példaképe a fiatal sportolóknak.
Hatalmas közönségsikert aratott a BIS előadása július 10-én szombaton este, melyet az Abonyi Lajos Művelődési Ház udvarán rendeztek meg.
Az abonyi Varga Sándor játékvezető neve közismert a labdarúgás világában. Mély megrendüléssel fogadtuk a hírt, hogy súlyos betegség után július 10-én elhunyt a nagyszerű sportember. Erről a www.focibiro.hu oldal is beszámolt:
Július 10-én délelőtt ünnepélyes keretek közt került sor az újonnan megépített erdei iskola épületének átadására a Parkerdőben.
Az ABOKOM Nonprofit Kft. és az Abonyi Lajos Művelődési Ház második alkalommal szervezte meg július 10-én a levendulaszüretet a Parkerdő mögötti levendulásban.
A helytörténeti táborban résztvevő gyerekeket és a velük lévő felnőtteket fogadta a Polgármesteri Hivatalban Pető Zsolt polgármester, aki megköszönte a táborozásban résztvevők munkáját.
Több dűlőt érint az a projekt, melynek kidolgozását követően Abony Város Önkormányzat képviselő- testülete arról döntött, hogy pályázatot nyújtanak be a külterületi utak jó minőségfű szilárd burkolattal történő ellátására.
Abony Város Önkormányzatának képviselő- testülete július 8-i rendkívüli ülésén egyhangú igennel döntött arról, hogy az Abonyi Horgász Egyesülettel új szerződést kötnek, a régit felbontják.

Közelgő programok

Nikola TESLA: Végtelen energia
Dátum 25.07.2021 20:30 - 23:30
Strandmozi
31.07.2021 20:30 - 21:00
Tarka borjú főzőverseny
07.08.2021 06:00 - 20:30
TÓ PARTY- KOZMIX
07.08.2021 20:00 - 23:30