Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2023.02.02 Cs.

Eredményesek a takarékossági intézkedések

A gáz és az áram költségének tíz-tizenötszörös emelkedése miatt tavaly ősszel számos radikális takarékossági intézkedésről döntött a városvezetés.

A megtakarítással kapcsolatos határozat minden önkormányzati intézményt, céget érintett, így jelentősen befolyásolta azok korábbiakban megszokott működését.

A döntés meghozatala során fontos szempont volt, hogy minden intézmény működését biztosítani kell, azonban a rezsiköltségeket, úgymint az áram és gázfogyasztást, jelentősen vissza kell szorítani.

A januári testületi ülésre polgármesteri tájékoztató készült az intézkedések teljesítéséről és azok hatásairól, eredményeiről. Elhangzott, hogy minden városi fenntartású intézmény teljesítette a feladatát. Összességében októberben 27%, novemberben 36%, decemberben 45%-kal csökkentették intézményeink az áram és gázfelhasználásukat.

A takarékoskodás mellett megkezdődtek a kisebb és nagyobb energetikai fejlesztések, melyek közül ki kell emelni a fűtéscsövek szigetelését, a napelemes beruházások és más megújuló energia felhasználást célzó beszerzések előkészítését. A jövőbeni működési biztonságunk szempontjából kiemelt jelentőségű a Kormánytól kapott 140 millió forintos támogatás is.

Pető Zsolt polgármester: „A takarékossági intézkedések eredményesek voltak, az energetikai fejlesztések pedig jövőbe mutatók. A rezsikiadások csökkentése nagyon sok munkát kívánt intézményeink dolgozóitól, megértést és segítséget bölcsődéseinktől, óvodásainktól és a szülőktől, a kulturális intézményeink csoportjaitól, látogatóitól, a sportolóktól, a szociális, illetve egészségügyi intézményeinket igénybe vevőktől. Ezúton is szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki együttműködően segítette és segíti a várost a rezsiválság okozta nehézségek leküzdésében.”

410 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak