Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2023.02.06 H.

Egyre több abonyit is csőbe húznak az online csalók!

Lapinformációink szerint már napi gyakorisággal fordul elő, hogy becsapnak abonyi vagy a környéken élő lakost az online csalók, akik mindenféle mesékkel előállva húznak ki alkalmanként akár több százezer vagy milliós nagyságrendű pénzösszeget is az áldozatokból.

 A csalók mindenkire utaznak, predátorként szinte lesben állnak és az emberek jóindulatát kihasználva kérnek segítséget.

Az a módi mostanság, hogy közösségi oldalakon szemelnek ki „prédát” maguknak a csalók, elhitetik velük azt, hogy nehéz helyzetben lévő különleges valós személyek, például egy hajón dolgoznak orvosként és a kalózok körbevették a hajót…. Majd különféle bajba kerülnek, és így pénzt kérnek a kiszemelt áldozattól. Gyakorta utána a csaló eltűnik, mint a kámfor. Lapunk úgy tudja, hogy nem csak időseket, hanem fiatalokat, középkorú személyeket is megkeresnek a csalók a mesékkel. A nagy baj az, hogy a jóhiszemű abonyiak és környéken élők elhiszik a mesébe illő történeket és „segítenek”, azaz százezres tételeket, akár milliót is utalnak abban a reményben, hogy segíthetnek és a pénzt majd visszakapják… No, ez utóbbi soha, de soha nem fog bekövetkezni!

Nagyon kérünk mindenkit, hogy amennyiben lehetséges, ossza meg ezt a posztot, figyelmeztesse szomszédait, hozzátartozóit! IDEGEN-nel ne kerüljenek egyik napról a másikba bizalmas kapcsolatba, és főleg ne tárják ki virtuális pénztárcáikat a csalók előtt, hiszen így önök is a predátorok prédái lesznek!

Lőrinczy Veronika

423 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak