Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2023.06.05 H.

Motorra fel! Abony vendége a Talmácsi Minimotor

A mai napon a Somogyi Imre Általános Iskolába érkeztek a Talmácsi Minimotor munkatársai, valamint rendőri segítséget is kaptak, az ORFK Balesetmegelőzési Bizottsága munkatársának személyében.

Összesen 126 gyermek vesz részt a programon, mely három helyszínen zajlik.

Kerékpáros pályát építettek a kézlabda pálya helyén, ahol KRESZ táblák, bóják segítségével tanulnak a gyerekek. Az emeleten az ORFK munkatársa tart elméleti oktatást, és egy tesztlapot is kitöltenek a tanulók. Talán a legnépszerűbb most a tornaterem, hiszen ott vannak a motorok, melyeket természetesen ki is lehet próbálni, megfelelő védőfelszerelésben.

A Talmácsi Minimotor kollégái segítenek a gyerekeknek a biztonságos közlekedés szabályainak megismerésében, mégpedig úgy, hogy a nebulók játszva tanulnak. Összesen 25 budapesti és pest megyei helyszínre látogatnak el a „motorosok”. A Somogyi iskolába annak köszönhetően jutottak el, hogy az oktatási intézmény részt vesz a Sulimoped programban és ott nagyon szép eredményeket érnek el évről évre. A közlekedésbiztonság fortélyira az iskolában Farády Csilla tanárnő tanítja a gyerekeket, így ez a mai nap is neki köszönhető főként.

Hatalmas élmény volt külső szemlélőként is részt venni a programon,

gratulálunk

a szervezőknek!

Képek: Lőrinczy Veronika

376 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak