Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2023.06.19 H.

Abony indul a Virágos Magyarország versenyen

Pető Zsolt polgármester írta közösségi oldalán:

"Tisztelt Abonyiak, kedves Barátaim!

Nagy örömmel jelentem be, hogy Abony Város Önkormányzata is részt vesz a Virágos Magyarország versenyen. Benyújtottuk pályázatunkat. A Virágos Magyarország környezetszépítő verseny idén ünnepli 30. évfordulóját, Abony pedig 30 évvel ezelőtt lett ismét város. Abony még soha nem vett részt ezen a pályázaton, idén elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy ez végre megtörténjen.

A város köztereivel, parkjaival, a Mikes- tóval, a Parkerdővel, a szépen felújított Civil házzal és a jövőbeni fejlesztéseinkkel pályázunk ebben az évben. Így a Piaccsarnok előtti terület megújítása, valamint az Ungár ház és környezetének rehabilitációja is szerepel a pályázati útvonalak között.

Kiemelt szerepet kap a pályázatban az Abonyi Szivárvány Óvoda- és Bölcsőde, mint zöld óvoda, madárbarát, és bogárkövet intézmény. Sőt, külön is indul a legszebb óvodakertek versenyében.

Önökre is számítunk az elkövetkező hetekben, hónapokban, kérjük, figyeljék a programmal kapcsolatos híreinket! Szeretnénk jó példával elöl járni, tovább virágosítani, zöldfelületeinket növelni, megújítani, az eddigieknél is szebben rendben tartani. Egy tisztes és példás helytálláshoz mindenkire szükség lesz. A szakmai zsűri a tervek szerint július közepén érkezik hozzánk, kérjük, hogy a házaik előtti közterületeket legyenek kedvesek nagy gondoskodással kezelni.

Tudjuk, hogy vannak még tennivalóink, hiányosságaink, de én úgy gondolom, hogy elindult egy nagyon kedvező folyamat, hiszen jól látható, hogy az abonyiak szeretik Abonyt, és egyre szebbé varázsolják otthonaik környezetét, udvarait. Mi is meg fogunk tenni mindent annak érdekében, hogy a zsűrinek meg tudjuk mutatni az összefogással virágzó Abonyt.

A versenyre való felkészülésről és a folyamatról beszámolunk!

Köszönöm a fényképeket Járdány Vandának, Markóné Kocsi Évának és Lőrinczy Veronikának!"

218 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak