Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2023.07.04 K.

Magyar nemzeti bajnokok lettek íjászaink

Európa Bajnokságon képviselik Magyarországot!

Az elmúlt hétvégén rendezte meg a Magyar Íjász Szövetség a 2023. évi szabadtéri történelmi országos bajnokságát, illetve ezzel egyidőben nemzeti bajnokságát Szabadkígyóson a gyönyörű Wenckheim kastély körüli parkban.

Szombaton került sor a nemzeti bajnokság lebonyolítására a kastély parkjának hatalmas ősfái alatt. Ezen az abonyi íjászegyesület versenyzői is részt vettek. A verseny izgalmain és megterhelésén kívül volt részük kánikulai hőségben és szakadó esőben is. Közel tíz órás, rendkívüli igénybevétellel járó viadal végén este 9-kor hirdettek eredményt, ami az abonyi íjászok nagyszerű eredményeit hozta.

Flammer Csenge és Berkes Ákos nemzeti bajnok, Hamar Adrienn bajnoki második, Palatinus Csaba bajnoki harmadik helyezett le.

Ugyanezen nap eredményei alapján került sor vasárnap az országos bajnoki döntőkre és az országos bajnokság eredményhirdetésére. A rendkívül izgalmas döntők után Flammer Csengét és Hamar Adriennt magyar bajnokká avatták. A kiérdemelt érmeik mellett egy évig birtokolják a Magyar Íjász Szövetség magyar bajnoki vándordíjait. Ugyanezen a napon Berkes Ákos szintén első helyezett lett, illetve Palatinus Csaba magyar bajnoki másodikként fejezte be a versenyt.

Az abonyi versenyzők közül díjaik mellett meggyőző íjásztudásuk elismeréseként Flammer Csenge, Hamar Adrienn és Palatinus Csaba I. osztályú íjász minősítést szerzett.

Az abonyi íjászok szombati teljesítményük alapján a 2023. augusztusában Romániában megrendezésre kerülő Történelmi Íjász Európa Bajnokságon (HDH-IAA European Historical Archery Championship) méltón képviselhetik egyesületüket és városukat is Magyarország színeiben indulva.

Ez fantasztikus! Sok szeretettel gratulálunk!

193 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak