Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2023.07.05 Sze.

Kezdődhet a Mária Terézia utca felújítása

Pető Zsolt polgármester írta közösségi oldalán:

"Aláírtuk a szerződést, hamarosan kezdődhet a Mária Terézia utca felújítása

A tegnapi napon dolgozószobámban aláírtuk a közbeszerzési eljáráson nyertes kivitelező cég, a Zafír Építő Kft. képviselőjével, Gengeliczky Mihállyal a szerződést, mely szerint idén nyáron a Mária Terézia utcát felújítjuk. A beruházás célja, hogy az utcában és a környéken lévő vállalkozások és persze a lakosági ingatlanok könnyebb elérhetőségét, megközelíthetőségét garantáljuk.

Az út mintegy egy kilométer hosszan kerül felújításra, 12 centiméter vastagságú meleg aszfaltborítást kap az utca. Az út szélessége a pályaívnek megfelelően változó, 4- 5,5 méter. Több helyen is szükség lesz a pályaszerkezet alépítményének megerősítésére is. Örvendetes, hogy ezzel a beruházással több, az utcában, illetve a környéken lévő vállalkozásnak is tudunk segíteni a lakók mellett, hiszen mindenki könnyebben meg tudja közelíteni majd az új út megépülte után az ingatlanát.

Tavaly november végén kaptuk meg a pozitív döntést tartalmazó okiratot, mely szerint Abony Város Önkormányzata sikeresen pályázott a Belterületi közutak fejlesztése kiírásra, és ennek megfelelően a Mária Terézia út felújítására 149.999.998 forintos támogatást ítéltek meg. 2021. novemberében kiépítettük a közvilágítást az utca elején önerőből. A beruházás összértéke bruttó 2.846.556 forint volt. Abony városvezetése, ahogyan eddig is ezután is mindent megtesz majd annak érdekében, hogy saját meglévő eszközeivel segítse az abonyi vállalkozásokat.

Az útépítések tovább folytatódnak!"

274 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak