Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2023.07.24 H.

Megtekintettük a Hulladékudvar működését

Pető Zsolt polgármester elmondta:

"A múlt heti lakossági fórumon és az elmúlt napokban is többen jelezték, hogy a július 1-től átalakult hulladákgazdálkodási rendszer az abonyi hulladékudvar működésében is változásokat hozott. A változással kapcsolatban a helyszínen tájékozódtunk.

Több lakossági észrevétel szerint a gyűjtésére kihelyezett konténerbe nehezen helyezhető el a zöldhulladék, illetve a ritka elszállítás miatt folyamatosan telített a konténer, így alig lehet elhelyezni a kerti hulladékokat.

Másik észrevétel volt, hogy a hulladékok átvétele a szelektív lerakás és adminisztrálás miatt lelassult.

A helyszínen meggyőződtünk arról, hogy a gyűjtőkonténer magas oldalfala miatt valóban nehéz a berakás és az elszállítások száma sem elégséges. Ugyancsak valós a lelassult átvétellel kapcsolatos észrevétel is. A hulladékudvar működésben ténylegesen észrevehető a hulladékgazdálkodás átalakulása. Többek között a korábbi szolgáltató még nem szállított el minden korábbi hulladékot, a jelenlegi szolgáltató pedig még nem működik a lakossági igényekhez igazodó gyakorlatiassággal. Ettől függetlenül a hulladékudvar továbbra is fogadja a lakossági hulladékot.

Az ott dolgozó munkatárs kéri, hogy a regisztráció miatt a kiszállított hulladékot fajtánkét válogatva szállítsák oda és az adminisztráció miatt legkésőbb a zárás időpont előtt fél órával érkezzenek. Arra is felhívta a figyelmet, hogy a hulladékudvaron kívüli (pl: kapu előtti) lerakások esetében, illegális hulladéklerakás miatt rendőrségi feljelentést kell tenni.

A hulladékudvar lakossági igényeknek megfelelő működése érdekében továbbra is figyelemmel kísérjük a szolgáltatást és a figyelemfelhívás érdekében levélben fordulunk a MOHU és az NHSZ vezetőihez.

343 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak