Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2023.07.30 V.

Megújul a Piactér

Hamarosan készen lesznek a piaccsarnok előtti terület végleges tervei

Ahogyan arról beszámoltunk az abonyi piaccsarnok területének újjá építéséhez, igazi közösségi színtérré való kialakításához pályázatos forrást nyert el Abony Város Önkormányzata. 2020-ban Prof. Dr. Kiss Gyula Ybl díjas építészt kértük fel a város számára kiemelt jelentőségű létesítmény fejlesztési koncepciójának kidolgozására. Ez adta a pályázat alapját. Mintegy 200 millió forint áll rendelkezésünkre a projekt kivitelezésére.

Az utolsó akadály is elhárult a közelmúltban a megvalósítás elől, hiszen a piac előtt található kocsma lebontásáról sikerült megállapodást kötnünk a tulajdonossal.

Július 26-án személyesen egyeztettem Prof. Dr. Kiss Gyula építésszel irodámban, és megtekintettük a jelenlegi tervezési fázisban rendelkezésre álló konkrét dokumentumokat, elképzeléseket. A végleges terveket augusztusban mutatja be az építész a képviselő- testületnek.

A fejlesztési koncepcióban burkolt és parkosított felületek kerülnek kialakításra a jelenlegi területen. A tervezés során többek között figyelembe vették a szintén tervezés alatt lévő körforgalmat is. A cél egy igazi közösségi színtér kialakítása, mely hozzájárulhat a piaccsarnok népszerűségének növeléséhez is.

Pető Zsolt

polgármester

357 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak