Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2023.09.01 P.

Újra megnyílik az „Arany ovi”

Szeptember 1-től ismét birtokba vehetik az apróságok a létesítményt.

Jó hírt kaptak a Pingvines Óvoda és Bölcsődéhez tartozó Arany János utcai óvodaegységben lévő kisgyermekek szülei. Szeptember 1-től ismét birtokba vehetik az apróságok a létesítményt.

Az épület bezárására kényszerű okok miatt került sor még tavaly télen, hiszen kötelező volt a megnövekedett energiaárak miatt minden intézményben jelentős rezsicsökkentést elérni megtakarításokkal. Ez sikerült az abonyi önkormányzati létesítmények mindegyikében, így a Pingvines Óvodában is. Ez azonban önmagában nem lett volna elegendő az újra nyitáshoz. Szükség volt több energetikai beruházásra. Így megtörtént már a fűtési rendszer korszerűsítése, illetve napelem rendszert is felszereltek az épület tetejére. Mindez lehetővé teszi az újbóli használatot.

Ezzel kapcsolatban augusztus 29-én délután tartottak szülői értekezletet az „Arany oviban”.

Pető Zsolt polgármester kiemelte, hogy nagyon hálás a szülőknek a türelemért és megértését. A városvezető bízik abban is, hogy a közeljövőben sikerül a teljes épületfelújításra pályázati forrást nyerni. Az óvodaépületben a festési munkák már megtörténtek, a daduskák és óvónénik díszítgetik a csoportszobákat.

„Kívánok minden óvodásnak és szüleiknek sikeres óvoda évet! Örömteli számomra, hogy ismét átadhatjuk Önöknek az Arany János utcai épületet. Használják egészséggel!”- mondta Pető Zsolt.

261 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak