Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2023.09.29 P.

Az általános iskolák is csatlakoztak a Mobilitási Héthez

ÖKO-JAM a Somogyiban, KRESZ nap a Gyulaiban, rajzok a Montághban

Gyulai Gaál Miklós Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola csatlakozott az Európai Mobilitási Hét programjához. Sok érdekes programmal és ajándékokkal várták az abonyi óvodásokat.

Az Európai Mobilitási hét során részt vett a Pingvines óvoda is a Gyulai Gaál Miklós Általános Iskolában rendezett sport és ügyességi játékokon. Négy különböző helyszínen forgó rendszerben váltották egymást az óvodai csoportok.

Első helyszínen horgásztak, aszfaltkréta rajzot készítettek, egyensúlyoztak a lépegetővel, guruló mogyorót törtek kalapáccsal , csúszdáztak, három személyes sítalppal lépegettek, karikát dobtak célba, fa lóval lovacskáztak.

A második helyszín kresz-pálya volt. Azért volt vonzó számukra ez a pálya mert választhattak hogy kis motorral vagy biciklivel vagy rollerrel mennek végig a nyilakkal és a táblákkal jelzett útvonalon.

A harmadik helyszínen mozgásos feladatok kaptak szerepet így pl: ugróiskola , egyensúlyozás, akadály átlépés , gurulás, bújás.

A negyedik helyszínen pihenésképpen színezhettek ,majd zsíroskenyérrel és limonádéval vendégelték meg a tanítónénik a gyerekeket .

A gyerekek nagyon jól érezték magukat a felkínált változatos programokon.

ÚJRA ÖKO-JAM A SOMOGYIBAN

A Somogyi iskolában szeptember 20-a a környezetvédelem jegyében telt. Intézményünk fontos feladatának tekinti, hogy tanulóit a környezettudatos magatartás szellemében nevelje. Az abonyi Parkerdőben, közel 500 diák részvételével zajlott a nagy múltra visszatekintő és az egész iskolát megmozgató ÖKO-Jam projektnap. A fejtörőkkel, játékos sportfeladatokkal tarkított versenyre a résztvevők gyalogosan érkeztek, ezzel is kihangsúlyozva a környezetvédelem iránti elkötelezettségüket. Az iskola legkisebbjei sem maradtak le semmiről, mivel az 1-2. évfolyam tanulói is életkoruknak megfelelő feladatokat oldottak meg ezen a számukra is megszervezett projektnapon a Radák úti iskolaegységben.

Ügyesen rajzolnak a Montághos gyerekek

A Montágh Imre Általános Iskola EGYMI diákjai is részt vettek az Európai Mobilitási Hét programjain, ahol az Autómentes Nap keretében gyönyörű rajzokat készítettek. Köszönjük részvételüket, szeretettel mutatjuk meg alkotásaikat!

282 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak