Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2023.10.02 H.

Autómentes nap

Az Európai Mobilitási Hét záró eseménye volt az Autómentes Világnap

Szeptember 22-én az Autómentes Világnap alkalmából a Főteret ellepték az általános iskolák diákjai. Kosaraztak, kötelet húztak, kipróbálták a látássérült akadálypályát és kinti testnevelésórán vettek részt. A Művelődési Ház színháztermében egy Sötét szoba került kialakításra, melyben időre megadott tárgyakat kellett megtalálni. A résztvevők szemét szemfedővel eltakarták és egy vakvezető botot kaptak a tájékozódás érdekében. A Strand Játszótéren az óvodásokat várta egy látássérült akadálypálya. Bekötött szemmel egy vakvezető bottal kellett végigmenniük a bóják között.

Autómentes nap

A Mobilitási Hét keretében szeptember 22-én a Főtéren Autómentes Napra is sor került, melynek keretében sokan sportoltak a főtéren. Köszönjük mindenkinek, aki valamilyen formában segítette a rendezvényt, vagy részvételével hozzájárult a közös sikerhez!

Szimulációs szoba: Bepillantás a vakok és gyengénlátók világába

Sokan tartják úgy, hogy szemünk világa az egyik legnagyobb kincsünk, és ezen sorok írója is osztja ezt a véleményt. Vak és gyengénlátó embertársaink hétköznapi problémákkal küzdenek, nap, mint nap. Az Ő világukba engedett betekintést az Európai Mobilitási Héten berendezett úgynevezett Sötét szoba, mely azt szimulálta, hogy milyen lehet az, amikor elveszítjük szemünk világát. Játékos feladat várta a jelentkezőket, melyet Pető Zsolt polgármester és Járdány Vanda önkormányzati képviselő is kipróbált. Nehezen bár, de sikeresen megtalálták az „elrejtett” tárgyakat. Mindketten ezúton gratulálnak Jandácsik Pálnak az Abonyi Lajos Művelődési Ház munkatársának, aki berendezte a szobát, és megmutatta milyen érzés az, amikor szemünk világa nélkül kell élnünk.

Látássérült akadálypálya az óvodásoknak

Az Európai Mobilitási hét programon belül egy látássérült ember bőrébe bújhattak a gyerekek.A Pingvines óvoda Napocska csoportos gyermekei az abonyi Strand játszótéren látássérült akadálypályán mehettek végig. Ez a játék az érzékenyítést szolgálta.Megtapasztalhatták egy látássérült nehézségeit.

188 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak