Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2024.01.29 H.

Kúriafelújítás: Projektnyitó rendezvény

Megújul a Kostyán és Ungár kúria

Január 26-án projektnyitó rendezvényre került sor a Kostyán Andor kúria udvarán. Beszédet mondott Pető Zsolt polgármester és Földi László országgyűlési képviselő. Ezt követően a Kostyán Andor kúria épületének bejárása következett. A két épület munkaterületének átadás- átvétele kivitelező részére a napokban megtörtént.

Előzmények:

Október 4-én a Károlyház Kft. képviselője és Pető Zsolt polgármester aláírta azt a vállalkozói szerződést, mely két abonyi kúria felújítását tartalmazza. A közbeszerzési eljárás nyertese szolnoki, komoly referenciákkal rendelkező cég. A tervek szerint jövő év elején történik meg a munkaterület átadása, és kezdődik meg a felújítás, először természetesen belső munkálatokkal. A projekt a Kostyán Andor- és az Ungár kúriát érinti, külső és belső renoválást tartalmaz. Mindkét épület értéses műemlék, melyek a felújítást követően Abony újabb ékkövei lesznek.

A projekt az „Élhető települések” című, TOP_Plusz-1.2.1-21 „ felhívásra beadott sikeres pályázatból valósulhat meg. Az abonyi pályázat címe: Közösségi és kulturális ingatlan fejlesztés a kúriák városában Abonyban.

A projekt összes költségvetése mintegy 300 millió forint.

Projektazonosító: TOP_PLUSZ-1.2.1-21-PT1-2022-00038

Megvalósulás helyszíne: volt Ungár-kúria - 2740 Abony, Szolnoki út 3., volt Kostyán Andor-kúria - 2740 Abony, Vasút út 15.

Kedvezményezett neve: Abony Város Önkormányzata

A projekt megvalósításának tervezett befejezése: 2025. 10. 06.

Abony Sajtó

267 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak