Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2024.02.12 H.

Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése

Sajtóközlemény

Sajtóközlemény- Kezdődik az önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése Abonyban

2024/02/08

Február 8-án a Varga István Városi Sportcsarnok területén került sor az ünnepélyes projektnyitó rendezvényre. Földi László országgyűlési képviselő és Pető Zsolt polgármester mondott köszöntő beszédet a rendezvényen.

A Pénzügyminisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatósága az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és a hazai központi költségvetési előirányzatból bruttó 250 millió forint összegű, vissza nem térítendő támogatást biztosított Abony Város Önkormányzata részére a TOP_PLUSZ-2.1.1-21-PT1-2022-00005 azonosító számú „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése Abonyban” című projekt megvalósításához. A támogatási összegből az Önkormányzat a Varga István Városi Sportcsarnok, az Abonyi Gyöngyszemek Óvoda Köztársaság utcai tagintézménye és a Báthory utcai szociális szolgáltató épület energetikai célú felújítását végzi el. A támogatás 100 %-os intenzitású.

Abony Város Önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretén belül „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése” tárgyú TOP_PLUSZ-2.1.1-21-PT1 azonosító számú felhívásra. A projekt a fizikai megvalósítás szakaszába lépett, a közbeszerzési eljárás lezárult, Abony Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2023. október 30. napján döntött az „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése" tárgyú közbeszerzési eljárás eredményének megállapításáról. A nyílt feltételes közbeszerzési eljárás eredményesen zárult, nyertese a GK-Industry Technology Kft. (1083 Budapest, Práter utca 59.) lett.

Az Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítésére bruttó 250 millió forint összegű európai uniós és hazai költségvetési támogatás segítségével Abony város önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanjai közül a Varga István Városi Sportcsarnok, az Abonyi Gyöngyszemek Óvoda Köztársaság úti tagintézménye és a Báthory utca 2. szám alatt található Szociális szolgáltató épület energetikai korszerűsítése valósul meg. A Varga István Sportcsarnok esetében a tetőszerkezet cseréje történik meg hőszigetelt szendvicspanel elemek felhelyezésével, a gázfűtés kiváltására egy pellet kazán és az azt kiszolgáló épület és új szellőztető rendszer kerül kialakításra, valamint megtörténik az épület akadálymentesítése is. Az Abonyi Gyöngyszemek Óvoda Köztársaság utcai telephelye esetében a nyílászárók korszerű, hőszigetelt nyílászárókra történő cseréje, a födém hőszigetelése, az épület külső határoló falainak hőszigetelése, és korszerű hűtő-fűtő klíma berendezések telepítése történik meg. A Báthory utcai szolgáltató épület határoló falainak belső hőszigetelésére kerül sor.

A Széchenyi Terv Plusz program keretében megvalósuló beruházásnak köszönhetően, az Abony Város tulajdonában lévő három épület alacsonyabb energia felhasználású, fenntarthatóbb, költségtakarékosabb lesz és a környezetre káros CO2 kibocsátás mértéke is csökken.

Abony Város Integrált Településfejlesztési Stratégiájában és a Város Önkormányzatának 2020-2024. évre vonatkozó Gazdasági Programjában is kiemelt helyen szerepel az Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése, felújítása.

A 2023-2026 között megvalósuló programról a www.abony.hu oldalon, valamint a település hivatalos facebook oldalán folyamatosan tájékozódhatnak.

Projekt címe: Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése Abonyban

Projektazonosító: TOP_PLUSZ-2.1.1-21-PT1-2022-00005

Megvalósulás helyszínei:

  • Varga István Városi Sportcsarnok - 2740 Abony, Kossuth tér 18.
  • Szociális Szolgáltató épület - 2740 Abony, Báthory István utca 2.
  • Abonyi Gyöngyszemek Óvoda - 2740 Abony, Köztársaság út 11/a.

Kedvezményezett neve: Abony Város Önkormányzata

A projekt megvalósításának tervezett befejezése: 2025.04. 06.

További információ kérhető: Abony Város Önkormányzata +36 53 360 135

186 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak