Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2024.02.29 Cs.

Jelzőrendszeri tanácskozás

Őszintén a problémákról

Február 27-én a Kultúra Háza tükrös termében tartották a szakemberek az úgynevezett jelzőrendszeri konferenciát. Ezen a platformon van módja és lehetősége a család- és gyermekvédelemben dolgozó, szakemberként segítő munkatársaknak tapasztalatot cserélni és beszélni őszintén a problémákról, az elvégzett feladatokról. Abonyban jól működik a családvédelem, a jogszabályok által adott lehetőségek keretein belül, egymás munkáját összehangolva és segítve dolgoznak a szakemberek, akiknek a munkáját Pető Zsolt polgármester is megköszönte a rendezvényen.

A tanácskozáson az is elhangzott, hogy nagyon nehéz feladat a nevelőszülői hálózatokból és lakásotthonokból érkező gyermekekkel való munkavégzés. A gyámok folyamatosan cserélődnek, sok esetben elérhetetlenek, a lakásotthonok már a negyedik vezetőt foglalkoztatják az elmúlt négy év alatt.

A sok probléma ellenére azonban a segítség időben érkezik, a nehéz helyzetben lévők számára, mert a családvédelemben dolgozók igazi hivatásként végzik feladatukat. A rendezvényen részt vettek a védőnők is, annak ellenére, hogy már nem az önkormányzathoz tartoznak szervezetileg. Ennek ellenére ők is abonyiak maradtak és szorosan kapcsolódva a többi szervezethez végzik munkájukat.

119 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak