Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2024.03.01 P.

Fókuszban a gazdák

Pető Zsolt Polgármester elmondta lapunknak

Nagy István agrárminiszter fórumán jártam

2024.02.29-én délután Cegléden a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége szakmai fórumot tartott Cegléden az uniós Közös Agrárpolitikáról, melyen részt vett Nagy István agrárminiszter is. A rendezvényen a környező települések gazdái is jelen voltak, így sok abonyi mezőgazdasági vállalkozóval is találkoztam. A programon Földi László országgyűlési képviselő köszöntötte a résztvevőket. Velkei József, a NAK Pest Vármegyei és Fővárosi Szervezetének elnöke is szólt a rendezvény résztvevőihez.

Nagy István agrárminiszter Fordulat előtt Európa agrárgazdasága: kihívások, döntések és válaszok címmel előadást tartott. Szó volt a hamarosan kiírásra kerülő mezőgazdasági tárgyú pályázatokról, melyből összesen 64 lesz. A tervek szerint a kiírások mindegyike pályázható lesz a kis gazdaságok, a családi vállalkozások és a nagyobb mezőgazdasági termelők részére is. Jó hír, hogy előleget is lehet elvenni a tervezett fejlesztésekre. A hamarosan elérhető pályázatokban külterületi utakra is lesz forrás, erre készül Abony Város Önkormányzata. Ebben a ciklusban 300 millió forintot már elnyertünk dűlőútjaink megépítésére, és meg is történt ezek elkészítése. Ugyanakkor tudjuk, hogy sok út vár még felújításra külterületen és belterületen egyaránt.

A program végén mód és lehetőség volt arra, hogy a jelenlévő gazdák kérdéseket tegyenek fel Nagy István agrárminiszter úrnak és a jelenlévő szakembereknek. Mindenki érdemi és személyre szóló választ kapott.

Kívánok mezőgazdászainknak eredményes gazdálkodást nagy tisztelettel, hiszen a szezon hamarosan kezdődik!

Pető Zsolt

Polgármester

95 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak