Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2024.05.13 H.

Somogyis diákok a Xylemben

A 7.a osztályos tanulók vettek részt az üzemlátogatáson

A Somogyi Imre Általános Iskola 7.a osztályos tanulói 2024. áprilisában a Pályaorientációt Támogató mesterprogramom keretében üzemlátogatáson vettek részt a Xylem Water Systems Hungary Kft-nél.

Iskolánk fontosnak tartja a városvezetéssel együtt azt, hogy az abonyi fiatalok, tanulmányaik befejeztével, a szülővárosukban helyezkedjenek el. Abonyban sok lehetőség nyílik arra, hogy a fiatal szakemberek megtalálják bennük a lehetőséget. Ezek közül az egyik a Xylem Water Systems Hungary Kft. A cég hasonlóan gondolkodik a fiatalok elhelyezkedéséről, így örömmel fogadták a diákokat egy igazán szakszerű és izgalmas gyárlátogatásra. A munkavédelmi előírások, a láthatósági mellények és a védőszemüvegek használata már egészen komoly előkészítése volt a látogatásunknak. Minden egyes munkaállomáson alapos tájékoztatást kaptak a diákok az éppen ott zajló munkafolyamatról. A többség figyelmét nagyon lekötötte az emelést segítő daru, a targoncák munkája, amelyek több emeletre pakolták a raktárban az elkészült termékeket. A luxusjachtokba gyártott termékek is megmozgatták a fantáziájukat, eljátszva azzal a gondolattal, hogy egyszer nekik is lehet szükségük ilyesmire a saját jachtjukon.

Köszönjük a lehetőséget és az ajándékokat, amiket a gyerekek kaptak a látogatás végén. Valamint azt is köszönjük, hogy számíthatunk az együttműködésükre és még idén további osztályokat is vendégül látnak a gyárukban!

Köszönet a Xylem Water Systems Hungary Kft-nek, Hatosné Balogh Melinda termelésvezető asszonynak és Pozsár Róbert termelésvezető úrnak a lehetőségért, az ismertetőért valamint mindazon munkatársnak, akik támogatták a felnövekvő abonyi generációt abban, hogy minél szélesebb körű információt kapjanak a szakmák és a munka világáról.

Deme Judit

Mesterpedagógus

69 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak