Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2024.05.13 H.

BAJOR- MAGYAR konferencián és kiállításon vett részt Abony

Esztergomban rendezték meg az első Magyar- Bajor Testvértelepülési Konferenciát

Nemzetközi konferencián és kiállításon képviseltük városunkat, Abonyt

Május 9-én és 10-én Esztergomban rendezték meg az első Magyar- Bajor Testvértelepülési Konferenciát, amin mi is részt vettünk. Kiállításon is képviseltük városunkat, Abonyt. Abban a megtiszteltetésben volt részem, hogy Joachim Herrmannal a Bajor Szabadállam belügyminiszterével is találkozhattam és kötetlen beszélgetést folytathattam. Miniszter úr köszöntőbeszédében Abonyt is megemlítette. Joachim Herrmann a Bajor Szabadállam belügyminisztere a konferencián elhangzott beszédében kiemelte: örömmel tapasztalta Abony kiállítóhelyén való találkozáskor, hogy településünk új partnerségre törekszik és bajor kapcsolatot kíván építeni. Martin Bartenschlager bajor belügyi, önkormányzati kapcsolatokért és együttmüködéséért felelős kormánytisztviselővel egyeztetést folytattunk a települések közötti kapcsolatfelvétel lehetőségéről, az együttműködés előnyeiről.

A konferencián és kiállításon való részvételünk célja a kapcsolatépítés volt, mely azt gondolom, hogy remekül sikerült. Törekedni szeretnék arra, hogy a közeljövőben bajorországi testvértelepüléssel is felvegyük a kapcsolatot, melynek célja gazdasági, közösségi, kulturális együttműködések kialakítása Bajorországgal.

Pető Zsolt polgármester

Kapcsolatépítés a legfőbb célja annak, hogy Abony városa is részt vesz a rangos országos rendezvényen melynek többek között Dr Pintér Sándor belügyminiszter, Dr Navrasics Tibor közigazgatás és területfejlesztési miniszter és Joachim Herrmann a Bajor Szabadállam belügyminisztere is előadója.

Ezúton szeretnènk köszönetet mondani mindazoknak akik segítettek a gyönyörű abonyi stand kialakításában és a kóstoltatásban.

- Rékasi István hetes

- Mártika néni Cukrászdája

- Kovács Ida mézeskalács

- Abonyi Homoktövis

- Abonett

- Vali Pekseg

- Boldog Fürjtanya

- Táborhegyi Levendulakert

62 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak