Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2024.05.27 H.

Ismét Korbély Csabáné lett a Falumúzeum Baráti Körének elnöke

Május 22-én tartottak tisztújító közgyűlést

Május 22-én tartotta az Abonyi Lajos Falumúzeum Baráti Köre tisztújító közgyűlését az Abonyi Lajos Művelődési Ház, Könyvtár és Múzeumi Kiállítóhely alsó szakköri termében. A patinás civil szervezetet 1986-ban jegyezték be, 1989 óta működik közhasznú szervezetként. Elnöknek Korbély Csabáné önkormányzati képviselőt, a Humánpolitikai Bizottság elnökét, a Múzeum Baráti Kör eddig elnökét erősítették meg a jelenlévők a vezető tisztségében. Ilike hosszú évek óta vezeti a szervezetet, a vezetőség tagjainak aktív segítsége mellett.

Ezúton is sok szeretettel gratulálunk Korbély Csabánénak és kívánunk további eredményes munkát a szervezet élén!

Elnökhelyettesnek újraválasztották Simon Szabinát, aki az Abonyi Lajos Művelődési Ház, Könyvtár és Múzeumi Kiállítóhely igazgatója. Mint ilyen közvetlen kapcsolatban áll a Falumúzeummal, így annak Baráti Körével is. Újraválasztották titkárnak Jandácsik Pált is vezetőségi tagnak, az Abonyi Lajos Művelődési Ház, Könyvtár és MKH munkatársát. Az elmúlt években rendszeresen és tevékenyen részt vállalt a Falmúzeum Baráti Körének vezetésében és munkájában. Gyakran és felkészülten mond ünnepi beszédeket. Egyik fő szervezője és vezetője a Helytörténeti Vetélkedőnek, Helytörténeti tábornak.

A vezetőség kibővített létszámmal dolgozik. Gazdasági vezetőnek az előző ciklusban is dolgozó Czizmadia Gyulánét szavazták meg. A szervezőmunka segítésére az egy ideje már kiváló munkát végző Oraveczné Bálint Piroskát választották. Az egyesületi munka gördülékenyebbé tétele érdekében fejti ki munkáját a következő két választott tag: Szikszay Sándor és Egedi Sándorné. Kazinczy Ferencné Pannikát tiszteletbeli tezetőségi tagnak választotta a tagság a mai gyűlésen. Mészáros Istvánnét Ellenőrzési Bizottsági elnöknek választották. Az Ellenőrző Bizottsági tagjai: Fajkáné Hviszt Zsuzsanna és Szabó Andrásné lett.

Minden vezető tisztségviselőnek ezúton is sok szeretettel gratulálunk és további jó munkát kívánunk Abony város lakossága nevében!

66 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak