Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2024.06.03 H.

50 éve ballagtak a Kinizsi Pál Gimnáziumból

Gratulálunk a jubileumi találkozáshoz!

Az elmúlt hétvégén az 1970-1974-ig az abonyi Kinizsi Pál Gimnáziumban tanult diákok tartották 50 éves osztálytalálkozójukat. Ezúton is szeretettel gratulálunk a jeles jubileumhoz és kívánunk mindenkinek további jó egészséget!

Megtudtuk, hogy ebből az osztályból 3 matek - fizika szakos tanár, 2 tanítónő, 1 ügyvéd, 1 zenetanár, 2 gyógyszertári asszisztens, vállalkozók kereskedelemben és pénzügyi vonalon dolgozók kerültek ki. Ők ma már családanyák, nagymamák, nagypapák, akik aktívak ez élet más területein is.

Legyen ez még sokáig így!

Osztályfőnökük dr. Szentmiklósi Szaniszlóné Ági néni volt, akiről az abonyi katolikus temetőben emlékeztek meg és helyezték el a koszorújukat.

Tanáraik voltak: Lőrincz Andrásné, Lőrincz András, Vígh István, Czuczor László, Szentmiklósi Szaniszlóné, Nagy Gábor, Kókai Béla, Szép Ferencné, Lukácsi Levente, Temesközy Istvánné, akikre tisztelettel emlékeznek vissza.

„Az egykori szeneskályhákkal fűtött tantermek falai között gondtalan ifjúságunk mindennapjait éltük boldogan. Tornaterem a mai Peze pékség mögötti kis tanterem volt, illetve a salakos pálya. Suli rádió is működött Lukácsi tanár úrral. Volt Petőfi ifjúsági Magazin a Művelődési Házban, ami a Somogyi iskola utcájában a parkoló helyén állt akkor. Ott a helyi Klubban" működött a " szerkesztőség"(!), melynek tagja volt egykoron Járdány Andor és Dóka Manyi is, és még sokan mások. Akkoriban nem fénymásoló volt, hanem " stencil gép, mellyel végeztük a sokszorosítást.

Ott születtek nagy ötletek, biliárd és ping- pong csaták közepette. Utána egy jó film a MOZI- ban ami a Kossuth mögötti zöldséges sátor helyén állt, majd irány a Kedves " presszó ahol Dudinszky Istiék beatzenekara játszott. Nem volt okostelefon, SMS, személyes találkozó annál több. Működött a Skultéty Sanyi bácsi által vezetett Művelődési Házban színjátszó kör, a Búzavirág néptánc csoport. A könyvtárban író- olvasó találkozókat tartottak, a zeneiskola vonószenekara, fúvószenekara is aktív volt. Pezsgő volt a kulturális élet, ebből nőttünk ki mi, a mai régebb óta fiatalok.”

Polyákné Györe Éva

48 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak