Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2024.06.03 H.

Abony Közneveléséért díjat kapott Szikszay Sándorné

Szívből gratulálunk a kitüntetéshez!

Sok szeretettel gratulálunk a kitüntetéshez Abony Város Lakossága nevében!

Abony város Önkormányzata Abony Közneveléséért díjat adományozott Szikszay Sándornénak, az Abonyi Bihari János Zeneiskola nyugalmazott zongoratanárának.

Szikszay Sándorné több, mint 10 éve élt a nyugdíjazás lehetőségével. Nyugdíjba vonulása után még jónéhány évig segítette a Bihari János Zeneiskola zavartalan működését. Aktív zongoratanárként és nyugdíjas pedagógusként is nagy türelemmel és odaadással tanítja zongorázni Abony város ifjúságát. Tehetséges növendékei évtizedeken keresztül szép eredményeket értek el különböző zongoraversenyeken és fesztiválokon. Aktív tanári korszakában 5 éven át olyan emlékezetes koncertekre készítette fel gimnazista növendékeit, akik önálló zongora esteket tartottak Chopin, Liszt Ferenc műveinek tolmácsolásával. A Bihari János zeneiskola alapfokú intézmény, ezért az ilyen és hasonló magas szintű koncertek kuriózum számba voltak és vannak azóta is.

Néhány gondtalan nyugdíjas év után ismételten vissza hívták zongoratanításra, hogy kisegítse az iskolát. Ezt a feladatot még mindig nagy odaadással, és lelkesedéssel végzi. A 2022. márciusában megrendezett zeneiskolai nemzetközi zongoraversenyen egyik növendéke arany, a másik növendéke bronz minősítést kapott. Ez év elején több növendéket delegált ismét egy országos zongoraversenyre, akik közül többen ezüst és bronz minősítésben részesültek. E szép eredményekkel ismételten hozzájárult az iskola és a város hírnevének gazdagításához illetve öregbítéséhez.

Bármilyen rendezvényre, koncertre odaadóan készíti fel tanítványait. Zongora tanári munkája példaértékű a mai fiatal zenetanári társadalom számára.

Hosszú éveken át tartó elhivatott és kimagasló szakmai munkájának elismeréseként Abony Város Önkormányzata Abony Közneveléséért Díjat adományozott Szikszay Sándornénak.

Gratulálunk!

63 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak