Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2024.06.04 K.

Kutyákkal tanulni menő!

Izgalmas állatasszisztált terápiás órán vettek részt a gyerekek

A Somogyi Imre Általános Iskola tanulói és nevelőtestülete szívesen vállalt részt a pályaorientációt támogató mesterprogramom megvalósításában. Közös célunk, hogy a gyerekeket minél szélesebb körű ismeretekhez juttassuk, ezzel is segítve a majdani továbbtanulásukat.

2024. 05. 21-én az Abonyi Montágh Imre EGYMI, Óvoda és Általános Iskola óvodásaival vettünk részt egy izgalmas állatasszisztált terápiás órán. Az ovisok már két éve az ALFA Ceglédi Kutyás Egyesület segítségével vesznek részt kutyás terápiás foglalkozásokon. Mivel pályaorientáció volt a téma, a foglalkozás elején megismerkedtek a diákok azokkal a végzettségekkel, amelyekre szükségük lehet, ha dajka, gyógypedagógiai asszisztens, gyógypedagógus, konduktor vagy felvezető szakmát szeretnének választani később. A kedélyes beszélgetés után az óvodások mutatták meg, hogy milyen bátrak és ügyesek a kutyák és felvezetőik segítségével. Az óvodások és a hetedikesek feladatait Boros Anikó foglalkozásvezető állította össze. Az ovisok után az iskolások következtek, hogy bemutassák azt, hogy az eddig tanult ismereteiket, hogyan tudják használni új, játékos helyzetben. Nagyon gyorsan eltelet ez az egy óra, az érdekes és újszerű feladatoknak köszönhetően. A kicsik és a kicsit nagyobbak is nagyon jól érezték magukat, miközben észrevétlenül tanultak egymástól és a kutyáktól. A gyerekek az iskoláig lelkesen mesélték egymásnak az élményeiket, amik hosszú ideig beszédtémaként szolgálnak majd köztük. Ezzel a programmal ismét sikerült a tanulók pályaorientációs érdeklődését kiszélesíteni és tágítani a világnézetüket.

Köszönjük a meghívást Boros Anikó gyógypedagógusnak, foglalkozásvezetőnek és az ALFA Ceglédi Kutyás Egyesület felvezetőinek Cseh Lászlónak és Petró Zsófiának és két terápiás kutyájuknak, Alizkának és Bojkának a felejthetetlen élményt.

Deme Judit

mesterpedagógus

68 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak