Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2024.06.24 H.

Zsámbékra kirándultak a Múzeum Baráti Kör tagjai

Csodás napot töltöttek el együtt a kirándulók

Az Abonyi Lajos Falumúzeum Baráti Köre minden évben két kirándulást szervez, lehetőleg olyan helyekre, ahol az adott város helytörténete igen gazdag látnivalókat tartalmaz.

Legutóbb június 12-én voltunk kirándulni Zsámbékon, ahol a Lámpamúzeumot és a Romtemplomot néztük meg. Odafelé egy kis kitérőt tettünk a Biatorbágyi Viadukthoz. Néhány bátor jelentkező fel is ment a Viaduktra, ahonnan rendkívül szép kilátás tárult eléjük.

A lámpamúzeum is kiváló kirándulóhely, hiszen gyönyörűbbnél gyönyörűbb régi lámpákat tekinthettünk meg, köztük nagyon sok olyat, ami a mi korosztályunk gyermekkorában még használatban voltak. Sokan említették, hogy bizony ők még ilyen lámpák „fényénél” tanultak és készítették a leckéjüket. Ma már elképzelni is nagyon nehéz ezt a mai fiataloknak.

Igaz, nem mentünk be, de láttuk a nagy múltú főiskola épületét, amely láthatóan uralja a város látványát.

Utoljára a Zsámbéki romtemplom még most is impozáns falait tekintettük meg, melyek sajnos már kiegészülve sem tudják azt a látványt felidézni, ami újkorában volt látható. A képzelet azonban sok mindenre képes, és a romokat látva is el tudtuk képzelni, hogy milyen gyönyörű lehetett.

A kirándulás végén nem maradhatott el a finom süti és fagylalt sem! Úgy gondolom, hogy igencsak fellendítettük mind az ötvenen a kicsiny cukrászda forgalmát, mert nagyon finom süteményekkel, kávékkal és fagyival tudtak kiszolgálni bennünket.

Köszönjük a szervezést Oraveczné Bálint Piroskának, aki még rövid ismertetőt is összeállított számunkra!

Korbély Csabáné MBK elnök

324 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak