Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2024.08.13 K.

Napokon belül megkezdődnek a közösségi ház építésének előkészítő munkálatai

Augusztus 12-én került sor a közeljövőben épülő közösségi ház munkaterületének átadás- átvételére. A kivitelező cég munkatársain kívül jelen voltak a Polgármesteri Hivatal részéről Csanádi Csaba osztályvezető és Bagdács Mónika, a projekt ügyintézője, valamint a DAKÖV Kft munkatársai is.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk:

A TOP_PLUSZ-1.2.2-21-PT1-2022-00001 Szociális célú városrehabilitáció Abonyban (ERFA) projekt részét képezi a közösségi ház építése. A közösségi ház kivitelezését a D+V TEAM Kft. végzi.

Abony Város Önkormányzata 420 891 578 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert a TOP_PLUSZ-1.2.2-21-PT1 kódszámú, „Szociális célú városrehabilitáció” tárgyú felhívásra benyújtott pályázatára.

A projekt keretében az akcióterületen élők életkörülményeinek javítása érdekében felújításra kerül a terület egyik fő bevezető útja, a Somogyi Imre utca, kialakítására kerül a kapcsolódó ESZA+ program megvalósítási helyszíneként szolgáló, közösségi és szociális funkciókat ellátó közösségi ház, melynek energiaellátását az udvaron telepítésre kerülő napelempark biztosítja majd. Az elérhető szolgáltatások bővítését a közösségi ház udvarán kialakításra kerülő játszótér is biztosítja.

Abony Sajtó

 

 

119 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak