Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2024.09.05 Cs.

Bokrétaünnep az új bölcsődénél

A mai napon ünnepélyes keretek közt gyönyörű bokrétakoszorú került az épülő új bölcsőde tetejére- az Ici Pici Virágbolt tulajdonosának alkotása-, melyet Molnár Gábor, a kivitelező cég építésvezetője helyezett el a létesítmény legmagasabb pontján. A rendezvényen beszédet mondott Földi László országgyűlési képviselő, Tabáni Ádám, a Polgármesteri Hivatal Településfejlesztési Osztályának munkatársa, polgármesterként én is köszöntöttem a jelenlévőket.

Ezúton is szeretnék köszönetet mondani mindazoknak, akik segítették a projekt sikerét. Az új, Gyöngyszemek óvodához tartozó bölcsődét a tervek szerint idén év végén avathatjuk fel, jelenleg az épület már szerkezetkész, készültségi foka 40 %-os.

Az új bölcsőde építésére megítélt bruttó 359,96 millió forint összegű európai uniós és hazai költségvetési támogatás segítségével az Abonyi Gyöngyszemek Óvoda Apponyi Albert utcai telephelye egy új építésű 2 csoportszobás, összesen 24 férőhelyes bölcsődével fog bővülni. A projekt nem igényel önerőt, a támogatási intenzitás 100 %-os.

A beruházás eredményeként egy korszerű, közel 0 energia igényű, megújuló energiaforrások felhasználásával működő épület létesül, segítve ezzel az Abony városában a kisgyermeket nevelő szülők munkahelyekre történő mielőbbi visszatérését. Az új bölcsőde létesítése eredményeként városunkban a bölcsődei férőhelyek ki tudják szolgálni a családok igényeit.

Pető Zsolt polgármester

Sajtóközlemény

Bölcsődei Épület Bokrétacsokor Elhelyezése

2024/09/05.

A Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszköz keretén belül a Miniszterelnökség – Nemzeti Hatóság - bruttó 359.956.587,- forint összegű, vissza nem térítendő támogatást biztosított Abony Város Önkormányzata részére az RRF-1.1.2-21-2023-00162 azonosító számú „Új Bölcsőde építése Abony Városban” című projekt megvalósításához. A támogatási összegből az Önkormányzat az Abonyi Gyöngyszemek Óvoda Apponyi úti tagintézményét bővíti egy 2X12 férőhelyes, két csoportszobás bölcsőde épülettel. A támogatás 100 %-os intenzitású.

Abony Város Önkormányzatának „Új bölcsőde építése Abony városban” című RRF-1.1.2-21-2023-00162 azonosítószámú projektjének keretén belül épülő két csoportszobás bölcsőde tető alá került. Régi szokás szerint bokrétát avattak az épület legmagasabb pontján. A bokrétaünnep sajtónyilvános eseményként valósult meg az épülő bölcsőde helyszínen az Apponyi Albert utca 3-7 szám alatt.

Az Abony Város Önkormányzata által indított „Új bölcsőde építése Abony városban” című projekt jelentős mérföldkő a település életében. A két csoportszobás bölcsőde tető alá kerülése, és a hozzá kapcsolódó bokrétaavató ünnepség jelképezi, hogy a projekt fontos szakaszához érkezett. Az ilyen fejlesztések nem csupán az infrastruktúra bővítéséről szólnak, hanem hosszú távú előnyöket hoznak a város lakóinak.

Az új bölcsőde megépítése alapvető fontosságú a fiatal családok számára. A mai világban egyre nagyobb az igény a minőségi és korszerű gyermekellátás iránt, hiszen a szülők munkába való visszatérése és a családok megélhetésének biztosítása szempontjából létfontosságú a megfelelő intézményi háttér. Az új bölcsőde nemcsak a helyi gyermekek számára nyújt modern és biztonságos környezetet, hanem segíti a város lakosságának megtartását és növelését is. Egy vonzó és jól felszerelt gyermekintézmény hozzájárulhat ahhoz, hogy a fiatal családok Abonyban telepedjenek le, ezáltal dinamizálva a helyi közösséget.

Ezenkívül, az ilyen beruházások gazdasági előnyöket is hoznak. A bölcsőde létrehozása új munkahelyeket teremt a helyi lakosok számára, valamint a kisgyermekes családok támogatásával hosszú távon hozzájárul a város gazdasági stabilitásához. A bokrétaavató ünnepség pedig nemcsak az építkezés jelentős szakaszának lezárását jelzi, hanem a közösségi összetartozás szimbóluma is, hiszen a város jövőjébe történő befektetésként értelmezhető.

 

 

94 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak