Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2024.09.16 H.

Az EU és a Kormány támogatásával folytatódhatnak az abonyi programok

Ez év januárjában készült el az a pályázat, amelyben a városvezetés több hagyományos helyi program és több újszerű rendezvény megvalósítására nyújtott be támogatási igényt. A szeptember 13-án érkezett döntés szerint 124.998.770.-Ft támogatást nyert Abony Város Önkormányzata.

Az EU és a Kormány társfinanszírozásával az elkövetkező években többek mellett folytatódhatnak a Tarka Téri Rendezvények, a Pecsenye Parádé, a Szenior Akadémia, a fiataloknak szóló nyári táborok. Ezek mellett elkészülhet az abonyi népzenei CD, a város történelméről szóló könyv, folytatódhat a néptáncoktatás és a hagyományéltető programok sorozata.

A programok mellett fesztivál sátrat, színpadot, sörpad garnitúrákat, rendezvény székeket és számítástechnikai eszközöket szerezhet be a város. A támogatással megvalósuló programok szervezésében és a projekt megvalósításában a Múzeum Baráti Kör Egyesület és az Abonyi Tarka Borjú Kulturális Egyesület konzorciumi partnerként vesz részt.

Pető Zsolt polgármester: „A városvezetés, az intézményeink, a civilszervezetek, valamint a város lakossága az elmúlt években nagyon sokat tett azért, hogy méltán népszerű programokat szervezzen és országos elismertséget szerezzen. A most elnyert támogatás egyrészt lehetőséget teremt a folytatásra, másrészt lendületet adhat a történelmünk kutatására, bemutatására és a hagyományaink éltetésére. 

36 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak