Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2021.04.12 H.

150.000 forint gyűlt össze

A koraszülött babákért kerékpároztak: 150.000 forintot sikerült összegyűjteni

Ahogyan arról lapunk is beszámolt, az abonyi Bukor Péter elhatározta, hogy körbe tekeri a kistérséget, és egészen Kecskemétig kerékpározik, annak érdekében, hogy segítse a koraszülött babák számára egy mentőautó vásárlását. A szigorú járványügyi előírások miatt sajnos nem volt mód és lehetőség arra, hogy tömegesen pattanjanak nyeregbe, de ennek ellenére a 110 kilométeres kerékpártúra, melyet április 4-én húsvét vasárnapján teljesített Péter, eredményes volt. Bukor Péter lapunknak elmondta, hogy akciójával összesen 150.000 forintot sikerült gyűjtenie a nemes célra, az összeget a Magyar Koraszülött és Újszülött Mentő Alapítvány mentőautó vásárlására fordítják. A túra Abonyból, a Kossuth térről indult, és Péter nem egyedül vágott neki az útnak. Abony Város polgármestere Pető Zsolt Törtelig kerekezett Péterrel. A városvezető korábban lapunknak elmondta, hogy személyes érintettség okán is fontosnak tartja a koraszülöttekkel foglalkozó alapítvány támogatását.

„Én is személyesen érintett vagyok az ügyben, iker unokáim miatt, így nagyon fontosnak érzem a Magyar Koraszülött és Újszülött Mentő Alapítvány mentőautó vásárlásának támogatását.

Nem csak én magánszemélyként segítem adománnyal ezt a kezdeményezést, de Abony Város Önkormányzatának támogatásáról is biztosítottam a szervezőt, Bukor Pétert. Arra kérek és egyben bíztatok mindenkit, hogy álljanak oda ők is ezen közös ügy mellé, és támogassák az alapítványt!

https://koraszulottmento.hu/adomanyozas/

Sosem lehet tudni, hogy kinek a Családjában lesz szükség segítségükre, munkájukra!”- mondta Pető Zsolt polgármester

Abonyból indult tehát Bukor Péter, az útja Törtelre vezetett, majd a Nagykőrös-Kecskemét-Nagykőrös-Törtel-Kőröstetétlen szakasz megtétele után tért vissza Abonyba.

Az akció tehát eredményes lett, összesen 150.000 forintos támogatást gyűjtött a jótékony akcióval Bukor Péter.

LV

730 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak