Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2021.04.29 Cs.

Gyulais sikerek

A héten nagy öröm érte iskolánk két versenyző csapatát, akik részt vettek a Nyíregyházi Egyetem LEGO Education Innovtion Studio által meghirdetett „Kötelező irodalmi mű bemutatása LEGO elemekkel” online versenyén

 A szervezők megküldték számukra az elismerő okleveleket, és a nyereményeket, ami minden részt vevő versenyző számára egy-egy kis LEGO csomag volt. Az alsós csapat tagjainak át is adtuk a nyereményeket, a fölsősöknek még kicsit várniuk kell rá.

A Nyíregyházi Egyetem, a H-Didakt Kft. és a LEGO Manufacturing Kft. közösen 2021. február végén online csapatversenyt hirdetett 3 korcsoportban. Témája: egy kötelező irodalmi mű bemutatása LEGO elemekkel. A versenyre egy irodalmi művet megjelenítő videó beküldésével lehetett nevezni. A versenyben az első 100 beküldő vehetett részt.

Az online verseny eredményhirdetésére márciusban került sor, amelyen iskolánk mindkét induló csapata eredményesen szerepelt.

gy3

A leglényegretörőbb történetmesélés” címet a LEGO GUYS csapata nyerte el. A csapat tagjai, akik Arany János: Toldi 12-17. énekét dolgozták fel: Kárteszi Szabolcs 6.b, Kerekes Zsombor 6.b, Fajth Milán 6.b, Baksa Bálint 6.b, Varga-Majercsik Dávid 6.b és Falusi Levente 6.b osztályos tanulók. Felkészítő tanáruk: Tóthné Somodi Ildikó.

A legügyesebb történetmesélők” címet a LEGOKOSOK csapata nyerte el. A csapat tagjai, akik a Vuk mesét dolgozták fel: Bathó Benjámin 3.ba, Szabó Stella 3.ba, Rékasi Melodi 3.ba, Bartalics Blanka 3.ba és Gyarmati Krisztián 3.ba osztályos tanulók. Felkészítő tanáruk: Csányiné Kovács Adrienn és Vargáné Szabó Mónika.

Gratulálunk a gyerekeknek és felkészítő tanáraiknak, nagyon büszkék vagyunk rájuk! 

 

gy1

849 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak