Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2021.05.12 Sze.

Korbély Csabáné: „Hatalmas előrelépés, hogy az Önkormányzat kiváló kapcsolatot ápol a helyi vállalkozókkal!”

Korbély Csabáné önkormányzati képviselő, bizottsági elnök asszony egy nagyon aktív közösségi csoportot is működtet.

Itt a lakosság a koronavírus veszélyeztetettség idején is minden pillanatban eléri őt, illetve fontos információkat ad a körzetben élőknek, akik nagy bizalommal fordulnak hozzá, nap, mint nap. Ilike rendkívül lelkiismeretesen végzi munkáját, mindent megtesz annak érdekében, hogy a körzetben élők problémáit megoldják. Korbély Csabánét kérdeztem az elmúlt időszakról.

 

„A 3. számú választókerület viszonylag szerencsés helyzetben van, mert nagyon nagy problémák nem adódtak az elmúlt időszakban ezen a területen.

Kisebb-nagyobb gondok vannak, pl. az utakkal, közvilágítással kapcsolatosan, melyek javítása fontos feladat. A legtöbb megkeresést ezek miatt kaptam.  Viszonylag sok helyen kell az utcatorkolatok beláthatóságát ellenőrizni, mert a túlnőtt bokrok és fák balesetveszélyesek lehetnek.

A körzetemben élő lakókkal igen szoros kapcsolattartási lehetőség a Szeretlek Abony 3. számú választókörzet Facebook csoportja, mely mintegy 200 tagot számlál. Ezen a fórumon kifejezetten olyan információkat tudok megosztani, melyek a tagok mindennapjait könnyíthetik meg ebben a rohanó világban. Pl. gyógyszertári nyitva tartás, áramszünet, szelektív hulladékgyűjtés vagy lomtalanítási időpont, stb. Ha van jeleznivalójuk felém, akkor itt könnyedén megtehetik, de várom egyéb fórumokon is a megkeresést. Természetesen személyesen is gyakran látogatom a körzetet. Legutóbb a faültetés és a fecskefészkek kiadása kapcsán találkoztam személyesen is a körzet lakóival, de a mindennapokban is tartom jó néhány lakossal a kapcsolatot. Nincs akadály, bármikor kereshetnek! 

A körzet problémáinak másik része összefügg a város előrehaladásának kérdéseivel. Ilyenek az óvodai, iskolai ellátás, a gimnázium, az egészségügy, a közművelődés helyzete, ami nagyon sok problémát vet fel. Ezek megoldásában a Humánpolitikai Bizottság elnökeként működöm együtt Polgármester úrral és a Humán Osztállyal, Kovács Teodóra osztályvezetővel, valamint a Humán Szolgáltató Központ vezetőjével Deákné Orosz Zsuzsával.

Amint mód nyílik rá, ismét szeretnék utcafórumokon is találkozni a körzetlakókkal. Nagyon hasznosak az ott elhangzott gondolatok. Nehéz heteken és hónapokon vagyunk túl, ami mentálisan is megvisel szinte mindenkit. Vannak azonban olyan események, melyek reményt és jó kedvet hoznak számomra is. Ilyen például a körzetemben élő Bíró Béla bácsi köszöntése, aki 101. születésnapját ünnepelte a közelmúltban.

Mindig nagy örömmel veszem tudomásul a város számára érkező jó híreket, mint az Üzleti Park, a Piaccsarnok kis üzleteinek benépesülése, vagy az ide települő cégekről érkező pozitív híradásokat.

Külön szeretném kiemelni, mert hatalmas előrelépés az, hogy az abonyi vállalkozókkal kiváló kapcsolatokat ápol az Önkormányzat, akiktől nagyon sok támogatást és anyagi segítséget is kaptunk. Ezúton is köszönjük az önzetlen felajánlásokat!

Úgy érzem, hogy az elmúlt időszakban a város lakói között elindult valami nagyszerű dolog, az összetartozás érzésének megélése!”

 

Korbély Csabáné

3. számú vk. képviselője

Abony Sajtó

Sorozatunkban az egyes körzetek képviselőit kérdeztük munkájukról. Hamarosan még több hír!

1266 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak