Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2021.06.08 K.

Kezdődhet a birkózócsarnok építése

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a mai napon tájékoztatta Abony Város Önkormányzatát, hogy Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár 51.070.985.-Ft összegű támogatást biztosít az abonyi birkózócsarnok megépítéséhez.

Pető Zsolt polgármester elmondta, hogy a városvezetés az építési projekt előrehaladása és a tényleges költségek megismerése érdekében idén tavasszal elindította a feltételes közbeszerzési eljárást, melynek lezárását követően a legkedvezőbb kivitelezői ajánlat nettó 168.411.585.-Ft (+ 10% tartalékkeret) volt.

Ez az összeg 51.070.985.-Ft-tal meghaladta a már korábban megítélt támogatások és az önkormányzat saját pénzügyi forrás keretét.

A helyzet megoldása és a megvalósítás érdekében a városvezetés és Földi László országgyűlési képviselő közös levélben fordult a Kormányhoz, melyben kérte a hiányzó pénzügyi fedezet biztosítását.

vargacsarnok

A közös munkának és az államtitkári döntésnek köszönhetően elérhető közelségbe került a birkózócsarnok megvalósítása, aláírásra kerülhet a kivitelezés vállalkozói szerződése, majd kezdődhet a várva várt építkezés.

1706 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak