Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2021.06.21 H.

Szobrot és kézilabda pályát avattunk

Új gyönyörű szobor díszíti a Somogyi iskola bejárata előtti területet, kézilabda pálya az udvart

Június 18-án délután négy órakor ünnepélyes keretek közt avatták fel Varga Gábor köztéri műalkotását, Somogyi Imre mellszobrát a Somogyi Imre Általános Iskola bejáratánál. Az előző szobrot éppen 10 évvel ezelőtt lopták el a lábazatról, mely azóta sem lett meg. A városvezetés fontosnak tartotta, hogy pótolja a műalkotást, ezért Varga Gábor szobrászművészt kérte fel az új szobor elkészítésére. Ennek anyaga már nem bronz,, hanem pirogránit. A szobor méltó dísze lett az iskola főbejáratának.

omogyi

Az ünnepélyes avatón Pető Zsolt polgármester a szobor történetéről beszélt, Kazinczyné Juhász Ildikó pedig Somogyi Imre életét ismertette. Az ünnepi beszédek elhangzását követően Pető Zsolt polgármester Varga Gábor szobrászművésszel közösen leplezte le a szobrot. Az ünnep rendezvényen felléptek a Somogyi iskola diákjai, méltón színesítve a történelminek nevezhető eseményt.

Pető Zsolt polgármester beszédéből egy idézet: „A városvezetés a Szeretlek Abony program elfogadásával vállalást tett arra, hogy megőrzi a város értékeit. Ide kell érteni azt is, hogy amit valaki rossz szándékkal elvesz, azt a város minden igyekezetével szeretné visszaadni a közösségnek. Visszaadni azért, hogy minden egyén, minden intézmény és minden csoport érezze, hogy számíthat a közösség erejére. Érezze azt, hogy a Szeretlek Abony program közös gondolatokra, közös beszélgetésekre és közös tettekre épül. „

A szoboravatót követően a meghívott vendégek az iskola udvarára vonultak, ahol a Magyar Kézilabda Szövetség, Abony Város Önkormányzata finanszírozásával, valamint abonyi cégek és magánszemélyek közös adakozásából készült kézilabda pályát avatták fel. Köszöntőt mondott Fodor Gábor, a Ceglédi Tankerületi Központ igazgatója, ünnepi avatóbeszédet mondott Földi László Országgyűlési Képviselő, aki kiemelte, hogy egykoron ő maga is a Somogyi Imre Általános Iskola diákja volt, és emlékezett az egykori testnevelés órákra. Földi László gratulált az új fejlesztéshez, és sok sikert kívánt az iskolásoknak az új pálya használatához, megköszönve a támogatásokat.

Képek még Abony Város közösségi oldalán!

982 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak