Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2021.07.06 K.

Nyertes pályázat: Önkormányzati beruházás indulhat az Üzleti Parkban

A városvezetés tavaly ősszel döntött arról, hogy pályázatot nyújt be az Üzleti Park területén tervezett „Kisállat és terménypiac” csarnok, illetve hozzá tartozó közművek és parkoló megépítésére.

Az abonyi projektet a Vidékfejlesztési Programok Irányító Hatósága támogatásra alkalmasnak ítélte és 100 millió forint támogatásban részesítette.

A beruházás során az Üzleti Parkban (a Mátyás király utca felől közvetlenül megközelíthető területen) 562 négyzetméteres csarnok épül, ami a szociális helyiségek mellett egy hűtőház részt is magában foglal. Az épület alapvetően piaci-kereskedelmi funkciót lát el.

Lehetőséget biztosít a kisállatok, így a galamb és egyéb szárnyasok mellett a kishaszonállatok, illetve kedvtelésből tartott kisállatok, valamint mezőgazdasági termények, termékek bemutatására és értékesítésére.

A projekt célja a hagyományokra és igényekre épülő helyi gazdaság erősítése, valamint a városi tulajdonban lévő gazdasági épületek számának növelésével a helyi bevételek gyarapítása. Abony Város Önkormányzatának fejlesztése Magyarország Kormányának támogatásával az Európai Unió Európai Mezőgazdasági, Vidékfejlesztési Alapjából valósulhat meg.

1543 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak