Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2021.08.30 H.

Aktív Abony kommunikációs és városmarketing munkája

Abony Város Önkormányzat képviselő- testülete augusztusi ülésén egyhangú igennel fogadta el az Abonyi Városfejlesztő Kft féléves beszámolóját, melyben többek közt az önkormányzati kommunikáció és a városmarketing is szerepel.

 A dokumentumot Csanádi Csaba, az Abonyi Városfejlesztő Kft. ügyvezetője készítette.

Az előterjesztés szerint  az Abonyi Napló szerkesztése és megjelentetése 6 lapszámban történt meg június 30-ig. A 16 oldalas színes kiadvány havi rendszerességgel 5.200 példányban jelenik meg és ingyenesen jut el az abonyi háztartásokba. A szerkesztés saját feladatkörben kerül elvégzésre, a nyomdai munkákat a Magyar Közlöny Lap- és Könyvkiadó végzi.

Feladat a www.abony.hu és annak közösségi médiában való szerkesztése folyamatosan. Abony város hivatalos weboldala –  www.abony.hu  – formai és tartalmi tekintetben is megújult az első félévben. A honlaphoz kapcsolódó facebook oldalt 9.536 fő követi rendszeresen. A tartalom frissítés napi szintű. A tartalom   kialakításban   az   önkormányzati   intézmények   folyamatosan   részt vesznek. Az Abony   App   mobiltelefonos   felület   tartalomfeltöltése   és   működtetése   a közösségi   médiában   való   megjelenéshez   hasonló.   A folyamatos   tartalmi frissítés mellett az arculat is módosult az első félévben. Az Abony App-nak jelenleg mintegy 3.000 regisztrált felhasználója van. Az   önkormányzati   televízió   műsorszerkesztésével   kapcsolatos   feladatok koordinációjára – amely elsősorban a testületi ülések közvetítését jelenti – az első félévben (a veszélyhelyzet miatt) nem volt szükség. A média kapcsolattartási feladatok körében szerepel Abony Város közéletével kapcsolatos hírek   megjelentetése   regionális   és   országos   terjesztésű   nyomtatott   és elektronikus   felületeken,   valamint   televíziós   és   rádiós   csatornákon. Megvalósult médiamegjelenések: Cegléd Televízió, Cegléd Rádió, Szoljon.hu, Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Új Néplap, Dél-Pest Megyei Panoráma.

A médiakapcsolatok összességében kiválóak. A Dél-Pest Megyei Panorámában havonta 2 oldalon jelennek meg településünk hírei, a Cegléd Televízió és Rádió rendszeresen beszámol az abonyi eseményekről, emellett az Új Néplap, valamint a szoljon.hu is gyakran népszerűsíti a helyi eseményeket és mutatja be fejlesztéseinket, értékeinket.

A városmarketing   feladatok   ellátása is fontos feladata az Abonyi Városfejlesztő Kft.-nek.  

E   feladatkörben   az   I.   félévben   elsősorban   a koronavírus járvány elleni védekezéssel összefüggő helyi intézkedések, valamint a helyi  gazdaság  fejlesztéséhez  kapcsolódó  egyeztetések,  továbbá  az  önkormányzatfejlesztési tervei kerültek széleskörű bemutatásra. Városmarketing   szempontból   jelentős   esemény   volt   a   XXII.   Szolnoki   Utazás Kiállításon való részvétel, ahol Abony Városa látványos sátrakkal, ízletes kóstolókkal és hangulatos programokkal képviseltette magát. A megjelenés sikerét jól mutatta, hogy  standunk   fotója   a   Jász-Nagykun-Szolnok   megyei   Új   Néplap   címoldalán   is megjelent. Az Abonyi Városfejlesztő Kft az elmúlt hónapokban folytatta az aktív kapcsolatépítést olyan   külföldi   és   hazai   cégekkel,   melyek   a   jövőben   abonyi   telephely  létesítését tervezik. Városmarketing szempontból is kiemelt jelentőségű, hogy Abony ebben az esztendőben is nevezett a Nemzeti Vágtára és a városunkat képviselő lovas idén is bejutott a Hősök Terén megrendezésre kerülő döntőbe.

1115 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak