Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2021.09.01 Sze.

Köszönőlevél a Rákóczi Szövetség elnökétől

Abony is támogatja külhoni magyar diákok magyar oktatási intézményben történő iskolakezdését

A napokban kapta készhez Pető Zsolt polgármester a Rákóczi Szövetség elnökének, Csáky Csongornak a köszönőlevelét. Azt, hogy a külhoni magyar diákok magyar iskolában tanulhassanak több száz magyarországi önkormányzat támogatja. Így Abony Város Önkormányzata is hozzájárult mindehhez egy szerényebb összeggel. Az érintett diákok ösztöndíjat kapnak a Rákóczi Szövetség jóvoltából.

„A Rákóczi Szövetség közössége és a saját nevemben szeretném megköszönni támogatásukat külhoni Magyar Iskolaválasztási Programunk céljaira! Köszönjük, hogy a külhoni közösségek megmaradásának zálogát jelentő magyar iskolaválasztást fontosnak tartják és az ezt segítő programunk bizalmukat és támogatásukat élvezi.

Az iskolakezdők köszöntése augusztus 28-án, szombaton a Szlovákiai Magyar Iskolák Országos Tanévnyitó Ünnepségén a zsigárdi református templomban vette kezdetét.

A külhoni magyar iskolakezdő gyermekek családjainak több mint félezer településen szeretnénk átadni az anyaországi társadalom - közte többszáz települési önkormányzat - magyar iskolaválasztást elismerő ösztöndíját, megköszönve a szülőknek azt a felelős és helyes döntést, hogy gyermeküknek szülőföldjükön magyar iskolát választottak.

Az iskolaválasztást elismerő ösztöndíjban a Felvidéken mintegy 3600, Kárpátalján közel 2000, Vajdaságban 1300, Erdélyben és Partiumban – Bihar, Máramaros, Beszterce-Naszód, Arad, Temes, Fehér, Hunyad, Szeben megye, Torda és Dés régiója – több mint 2000 iskolakezdő, valamint 200 moldvai csángó gyermek részesül.

A menetrend folyamatosan frissül, amely honlapunkon az alábbi címen követhető:

https://rakocziszovetseg.org/2021/08/27/osztondij-atadasi-utemterv-2021/

Támogatásukat megköszönve és arra a jövőben is számítva!

 

Tisztelettel és üdvözlettel,

 

Budapest, 2021. augusztus 30.

 

Csáky Csongor s.k.,

a Rákóczi Szövetség elnöke”

 

804 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak