Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2021.11.02 K.

Új helyekről is elszállítja a hulladékot az NHSZ

Olvasóink jelezték és egyben köszönik azt, hogy a Temető és a Belsőerdő dűlőben is van már lehetőség hulladákszállítással kapcsolatos közszolgáltatási szerződés megkötésére.

Kovács László, a körzet önkormányzati képviselője szorgalmazta, hogy kapcsolják be ezen területeket is a hulladékszállítási rendszerbe, tekintettel arra,  hogy az utakon már a kukás autók meg tudják közelíteni az ingatlanokat. A képviselő- testület megszavazta azt a szerződésmódosítást, mellyel az NHSZ ezen külterületi részeken is tud szolgáltatni. A közelmúltban megtartott lakossági fórumon erről kaphattak széleskörű tájékoztatást a lakosok.

A gyakorlatban mindez azt jelenti, hogy az ingatlantulajdonosnak közszolgáltatási szerződést kell kötnie az NHSZ-szel, melyet az abonyi hulladékudvarban megtehetnek. Ezek után a lakosságnak meg kell vásárolnia a kommunális hulladék elszállítására szolgáló gyűjtőedényzetet.

Ez korlátozott számban rendelkezésre áll a hulladékudvarban, illetve az AGROPONT kertészeti kisáruházban is. Az ára cca 15.500 Ft. A sárga fedelű gyűjtőedényzet a hulladékudvarban ingyenesen átvehető, ez is korlátozott számban kapható.

truck

A közszolgáltatási szerződés tartalmazza mind az úgynevezett fekete kukába kerülő kommunális hulladék és a sárga szelektív hulladékgyűjtőbe helyezett szemét, és a zöldhulladék elszállítását.

Olvasónk jelezte, hogy a fenti két dűlőben a kommunális hulladékszállítás szerdai napokon történik, minden héten. A sárga gyűjtőedényzeteket havonta egyszer üríti a szolgáltató, ebben a hónapban ez november 17 lesz. E mellett a zöldhulladékot is elszállítják azoktól, akik kötnek szerződést az NHSZ-szel. Ebben a hónapban ennek a napja ezeken a helyeken november 24 lesz. Ez ebben az évben az utolsó zöldhulladék szállítási időpont.

A hulladékot a Belsőerdő és a Temető dűlőben csakis azon ingatlanok elől viszi el a közszolgáltató, akik kötöttek erre vonatkozó szerződést. Olvasónk, aki már ezt megtette, azt üzeni, hogy azt az információt kapta, hogy a sárga fedelű kukához matricát is kérjenek az ügyfelek, mert azt rá kell ragasztaniuk. A fekete kukát pedig kérik, hogy lássák el névvel és lakcímmel.

LV

1942 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak