Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2021.11.30 K.

Újszülöttek támogatásáról döntött a városvezetés

Polgármesteri előterjesztést támogatva döntött a képviselőtestület az újszülöttek egy összegű támogatásáról.

A városvezetés a Szeretlek Abony programban fogalmazta meg alapvető célját a város népességmegtartó képességének hosszú távú erősítését. E cél irányába ható stratégia a helyi gazdaság fejlesztése, a helyi munkalehetőségek bővítése az önkormányzat kötelező és önként vállalt feladatainak magas színvonalú ellátása, modern kisvárosi környezet építése és a városi funkciót erősítő szolgáltatások bővítése. Ebbe a programba illeszkedik az a juttatás, melyet mostantól jövedelem határtól függetlenül biztosít az újszülöttek részére Abony város önkormányzata.

A testületi döntés szerint a jövőben 15.000.-Ft-os Baba-utalványban – vásárlási utalványban – részesülnek azok az újszülöttek, akiknek legalább egyik szülője abonyi bejelentett lakóhellyel rendelkezik. Pető Zsolt polgármester elmondta: a város népességmegtartó képességét határozott tettekkel kell erősíteni.

A Baba-utalvány önmagában egy csekély összegű juttatás, tágabban értelmezve viszont egy városi közösség támogatása, mely a gyermeket vállaló családok melletti kiállást jelképezi. Hisszük, hogy ilyen tettekben ölthet testet a Szeretlek Abony program.

Részletek, bővebb információk hamarosan! Kérjük, figyeljék ezzel kapcsolatos híreinket!

1072 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak