Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2021.12.02 Cs.

Elhunyt Bácsi József, az ABOKOM korábbi igazgatója

Fekete zászló leng a Polgármesteri Hivatal főbejáratánál, tudatva, hogy 2021. december 2-án elhunyt Bácsi József az ABOKOM KHT korábbi ügyvezető igazgatója.

Abony Város lakossága nevében mély fájdalommal osztozunk a Család gyászában.

Bácsi József 1944. február 5-én született. 1962-ben szerzett szakmunkás végzettséget kőművesként és műkövesként. Cegléden az Építőipari KTSZ-nél kezdett el dolgozni a műköves szakmában. 1979-ben kirendeltségvezető lett az abonyi részlegnél. 1987-től az Abonyi Nagyközségi Tanácsnál dolgozott műszaki csoportvezetőként. Ebben az időben kezdődött meg a háromemeletes lakóházak építése, mindkét általános iskola bővítése, útépítések, a földgázhálózat kiépítése.  1990-től Abony Város Önkormányzat Városüzemeltetési Irodájának vezetőjeként dolgozott. 1997-ben az elsők közt vehette át az Abonyiak Abonyért kitüntető címet. Bácsi József 1999.01.01.-től az ABOKOM KHT ügyvezető igazgatójaként dolgozott 2002. évi nyugdíjba vonulásáig. Nevéhez fűződik többek közt a Kossuth téren lévő trafóház jelenlegi külső megjelenésének kialakítása, a II. Világháborús emlékmű neveket tartalmazó márványtábláinak elkészítése valamint az Országzászló elkészítése.

Az 1997. augusztusban megjelent újságcikkel búcsúzunk Bácsi Józseftől, mely az Abonyi Naplóban jelent meg az alkalomból, hogy átvehette az Abonyiak Abonyért kitüntető címet.

Abony Sajtó

1272 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak