Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2022.01.25 K.

Galambkiállítás

Hamarosan érkeznek a galambok és díszmadarak a Varga István Városi Sportcsarnokba

A V-227 Abonyi Galamb és Kisállattenyésztők Egyesülete január 29-30-ig rendezni meg a Varga István Városi Sportcsarnokban a Galamb, díszbaromfi és díszmadár kiállítását. Szombaton, január 29-én 8.00-18 óráig, vasárnap január 30-án 8.00-13.00 óráig lehet megtekinteni a szebbnél szebb madarakat. Január 29-én 1 órakor ragadozómadár bemutatóval kedveskednek a látogatóknak. A kiállításon a V-227 Abonyi Galamb és Kisállattenyésztők Egyesülete mellett részt vesz a Német Kiállítási Galamb Fajtaklub, a Magyar Texán Fajtaklub, a Szolnoki Bagdetta Fajtaklub, valamint a V-302 Egyesület és a Mondain Tenyésztők Köre is. Rendkívül változatos és sokszínű programra számíthatunk tehát ezen a hét végén, melyre mindenkit sok szeretettel várnak a szervezők. A belépő 500 Ft. Hölgyeknek és 14 év alatti gyermekeknek pedig ingyenes a program.

Deák Sándor a V-227 Abonyi Galamb és Kisállattenyésztők Egyesületének elnöke lapunknak elmondta, hogy nagy örömmel rendezik meg a rangos eseményt. Január hónapban az országban 20-25 helyszínen szoktak hasonló kiállítást szervezni, idén háromra kerül sor.

„Mi megrendezhetjük az eseményt, szerencsére, és mindenkit nagy szeretettel várunk. Védettségi igazolvány NEM szükséges a vonatkozó jogi szabályozás szerint, ugyanakkor az arcot és orrot eltakaró egészségügyi maszk előírás a látogatáskor. Bízunk benne, hogy sok abonyi és környékbeli látogatónak sikerül nagy élményt szereznünk a hétvégén. Mintegy 85 kiállító lesz, körülbelül 50 fajta állat látható majd. Összesen 1038 galambot, 50 díszbaromfit, 8 nyulat és 30 díszmadarat neveztek be a versenyre. Pénteken sor kerül a zsűrizésre. Újdonság, hogy január 29-én szombaton 14 órakor sor kerül ragadozómadár bemutatóra is. Itt a tervek szerint héja, ölyv, vércse és sas lesz látható. Mindenkit nagy szeretettel várunk tehát a Varga István Városi Sportcsarnokba január 29-30 ig. Mindazoknak szeretném kifejezni ezúton is köszönetemet, aki részt vállalt abban, hogy kiállításunkat megszervezhetjük!”- mondta el lapunknak Deák Sándor

Abony Sajtó

1317 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak