Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2022.02.08 K.

Közérdekű!

Balesetveszélyes csatornafedél, és a kerékpárosok járdán közlekedése

Korbély Csabáné, a Humánpolitikai Bizottság elnöke a január végi képviselő- testületi ülésen napirend előtti felszólalásában közérdekű témákat érintett. Így egy gondot okozó kiemelkedő csatornafedelet kifogásolt, valamint azt, hogy a kerékpárosok a járdán felülve közlekednek.

„Csatlakoznék Kókai- Dudinszky Mónika alpolgármester asszony hozzászólásához. Szeretnék én is arra a területre bejelentést tenni. A Szilágyi Erzsébet úti üzletsor előtti járdaszakaszon van egy csatornafedél, mely körülbelül 20- 25 centiméter magasra van kiemelve a járdaszint fölé, a járda kellős közepén.

Este sötétben szerintem rendkívül balesetveszélyes. Még nappal csak- csak látják, de szó szerint ki kell a füves rész felé kerülni, mert annyira rossz helyen van. A kerékpárbolt és az ügyvédi iroda között van. Ez nagyon balesetveszélyes! Kérném, hogy ezt próbáljuk meg valamilyen módon szintre süllyeszteni, hogy ne legyen ekkora kiemelkedés.

Én nem csak a Szilágyi Erzsébet út járdáján említeném meg a szabálytalan kerékpáros közlekedést, hanem az egész főtérre és környékére. Ugyanis szinte nem lehet végig sétálni a járdán a kerékpárosok miatt. Rendszeresen felülve mennek végig a járdán.

Ott is, ahol gyakorlatilag nyugodtan tudnának az úttesten közlekedni. Én is azt mondom, hogy ez balesetveszélyes. A járda az a gyalogosoké! Ezt figyelembe kellene venni és valahogy ennek érvényt is kellene szerezni.” – mondta Korbély Csabáné

Pető Zsolt polgármester viszontválaszában elmondta, hogy egyet ért azzal, hogy balesetveszélyes az, hogy a kerékpárosok szabálytalanul a járdán közlekednek, és próbálnak megoldást találni erre a problémára. A kiálló csatornafedéllel kapcsolatban a városvezető elmondta, hogy megkeresik az ABOKOM Nonprofit Kft-t és megkéri a Településfejlesztési Osztály munkatársait, adjanak majd tájékoztatást, hogy milyen megoldás született.

Abony Sajtó

854 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak