Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2022.02.28 H.

Megbeszélés a Magyar Vöröskereszt munkatársával

Pető Zsolt polgármester írja közösségi oldalán:

Ahogyan azt délelőtt hírül adtam, Abony Város Önkormányzata szervezett formában segíti az Ukrajnából Magyarországra érkező menekülteket. Ennek megfelelően a Humán Szolgáltató Központ koordinálja az adományok gyűjtését, melyeket a Magyar Vöröskeresztnek juttatunk el. Ezen szervezet juttatja célba a felajánlásokat.

A mai napon Cegléden egyeztettem az adománygyűjtés folyamatáról Vank Nándornéval, a Magyar Vöröskereszt munkatársával, aki elmondta, hogy nagyon örülnek az abonyi kezdeményezésnek. Szóba került az is, hogy amennyiben igény merülne fel, Abony Városa szintén szervezett formában készen áll arra, hogy befogadja bajba jutott ukrajnai embertársainkat. A tárgyi felajánlásokat várják a Humán Szolgáltató Központ Szilágyi Erzsébet út 3. szám alatti egységében munkaidőben, hétfőtől csütörtökig 8.00-16.00 óráig és pénteken 8.00-12.00 óráig.

A Magyar Vöröskereszt országos adománygyűjtést hirdetett a humanitárius válság érintettjeinek megsegítésére

A Magyar Vöröskereszt országos adománygyűjtést hirdetett az ukrajnai helyzet miatt bajbajutottak megsegítésére. A bejövő felajánlásokat humanitárius tevékenységekre fordítják. A Magyar Vöröskereszt elsőszámú feladata a jelen helyzetben is az, hogy minél hatékonyabban tudja segíteni a humanitárius válság érintettjeit. A 1359-es adományvonalunk hívásával közvetlenül lehet támogatni a segítségnyújtást, a pénzadományt pedig a Magyar Vöröskereszt 10405004-00026548-00000009-es számlájára lehet utalni.

938 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak