Ugrás a tartalomhoz
2022.03.07 H.

A Xylem 113 000 önkéntes órával segített a vízügyi kihívásokon 2021-ben

Az Abonyban is üzemet működtető cég lapunknak az alábbiakról számolt be:

A Xylem víztechnológiai vállalat 113 000 önkéntes órával segített a vízügyi kihívásokon 2021-ben - a cég magyar munkatársai több mint 2 hónapnyi önkénteskedést vállaltak összesen.

Természetes vizek megtisztítása, katasztrófaelhárító csapatok támogatása és vízügyi oktatás – csak néhány feladat azok közül, amit a Xylem globális víztechnológiai vállalat alkalmazottai a tavalyi évben önkéntes munka formájában végeztek. A társaság 16 000 alkalmazottjának közel 80 százaléka végzett valamilyen önkéntes munkát 2021-ben, hogy segítsen a sürgős vízügyi kihívások megoldásában. A Xylem globális csapata így együttesen 55 országban, 113 ezer órát fordított önkéntességre szerte a világon, így az önkénteskedéssel töltött órák száma 2020-ról 2021-re megduplázódott.

A Xylem (XYL) a világ egyik vezető víztechnológiai vállalata, amely elkötelezett amellett, hogy a műszaki innováció segítségével oldja meg a kritikus vízügyi, és infrastrukturális kihívásokat. Több mint 17.000 különféle nemzetiségű munkatársával közösen 2021-ben 5,2 milliárd dolláros bevételt ért el globális szinten. Célkitűzése, hogy fenntarthatóbb világot hozzanak létre azzal, hogy az ügyfeleik számára lehetővé teszik a víz-, és az erőforrás gazdálkodás optimalizálását, illetve több mint 150 országban segítik a vízminőség biztonságosabbá tételét.

xylem2 640 480 

/Képünkön Nagy Gábor gyárigazgató- balra, Pető Zsolt polgármesterrel a Xylem abonyi gyárában/

A ceglédi üzem 1994 óta működik, jelenleg a dolgozóinak száma 370 fő. A helyszíni gyártás fókuszában az Ecocirc használati melegvíz és fűtési keringető szivattyúk, számítógépek vízhűtése, spa alkalmazások vízszűrő rendszereinek keringető szivattyúi állnak.

 

XYLEM weboldala IDE kattintva elérhető

 

Sajtóközlemény bővebben:

Természetes vizek megtisztítása, katasztrófaelhárító csapatok támogatása és vízügyi oktatás – csak néhány feladat azok közül, amit a Xylem globális víztechnológiai vállalat alkalmazottai a tavalyi évben önkéntes munka formájában végeztek. A társaság 16 000 alkalmazottjának közel 80 százaléka végzett valamilyen önkéntes munkát 2021-ben, hogy segítsen a sürgős vízügyi kihívások megoldásában. A Xylem globális csapata így együttesen 55 országban, 113 ezer órát fordított önkéntességre szerte a világon.

 

A COVID és ezáltal a személyes kapcsolatok korlátozása ellenére, ám az egészségügyi szabályok szigorú betartása mellett, a Xylem víztechnológiai vállalatnál önkénteskedéssel töltött órák száma 2020-ról 2021-re megduplázódott. A Xylem munkatársai mind személyesen, saját közösségeikben, mind pedig virtuálisan új utakat találtak a segítségnyújtásra. A munkavállalók közül volt, aki a a természetes vizek megtisztításában, mások a katasztrófaelhárító csapatok támogatásában vagy akár vízügyi oktatásban vállaltak a munka mellett plusz feladatokat.

Magyarországon három helyszínen – a ceglédi és abonyi üzemekben és a törökbálinti irodában – 339 munkavállaló több mint 1450 órát, azaz több mint 2 hónapnyi időt fordított önkéntes munkára. Ennek során futással, gyaloglással és kerékpározással gyűjtöttek kilométereket a Xylem munkavállalói számára hirdetett globális kihívás során annak érdekében, hogy adományt gyűjtsenek a megtett kilométerek után egy víztisztító állomás létrehozására, katasztrófa sújtotta területeken élő közösségek támogatására.

"Az önkéntesség az egyik legjobb módja annak, hogy a világ legnagyobb vízügyi kihívásainak megoldására irányuló küldetésünkbe fektessünk" - mondta Austin Alexander, a Xylem fenntarthatósági és társadalmi hatásokért felelős alelnöke. "Kollégáink, ügyfeleink és nonprofit partnereink tavaly valódi elkötelezettségről tettek tanúbizonyságot – és 2020-hoz képest megduplázták az önkéntes munkaórák számát. Különösen bátorító volt látni ezt a fellendülést a pandémia kapcsán. Számos kreatív módot találtak arra, hogyan segítsenek a közösségeknek ellenállóbbá válni – online mentoráltak fiatalokat, segítették nonprofit partnereink erőfeszítéseit, és támogattak humanitárius segélyezési kezdeményezéseket."

Németország, Afrika, Latin-Amerika – mindenhol jól jön a segítség

A legjelentősebb programok, melyben a Xylem munkavállalói a tavalyi évben részt vettek:

  • Tavaly nyáron a nyugat-németországi Ahr folyó mentén élők közel negyedét súlyos árvíz sújtotta, és több mint 3000 otthon, valamint üzlet semmisült meg. A Xylem munkatársai részt vettek az árvíz utáni takarítási munkálatokban, adományokat gyűjtöttek az érintett családok evakuálásának támogatására, illetve élelmiszer- és higiéniai csomagokat osztottak a szükségszállásokon.
  • A Dél-Afrikából, Európából és Észak-Amerikából érkező kollégák sokszínű csapata mérnöki képességeiket a Mérnökök Határok Nélkül munkájának támogatására ajánlotta fel, hogy Malawi-ban a vidéki klinikák WASH-berendezéseit helyreállítsák.
  • Több mint 800 Xylem alkalmazott, ügyfél és közösségi tag vett részt az "Aquaton" elnevezésű, egy hónapig tartó kilométeres kihívásban, amelynek során adományokat gyűjtöttek, hogy a lehető legtöbb emberhez tudják eljuttatni a tiszta vizet Latin-Amerika hét országában.

A Xylem önkéntes projektjei a vállalat társadalmi felelősségvállalási programjának, a Xylem Watermarknak részét képezik. A Xylem évente 10 óra szabadidőt biztosít a dolgozóknak önkéntes munkára, így az önkéntesek erőfeszítései hozzájárulnak a Xylem 2025-ös fenntarthatósági céljainak eléréséhez. A vállalat tervei szerint legalább 20 millió, leghátrányosabb körülmények között élő ember számára biztosítja majd a tiszta vízhez és higiéniához való hozzáférés lehetőségét; 15 millió embert szeretnének oktatni a vízhasználat és a higiénia legfontosabb alapjaira; illetve a vállalat nyereségének 1%-át világszerte vízzel kapcsolatos ügyekre és oktatásra fordítják.

521 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak