Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2022.04.12 K.

Abony Város Egészségügyéért kitüntetés- Javaslattétel

Felhívás

Abony Város Egészségügyéértkitüntetés adományozásával kapcsolatos javaslattételre

Az „Abony Város Egészségügyéért” kitüntetés adományozásának rendjét Abony Város Önkormányzat Képviselő- testületének a kitüntetések alapításáról és adományozásuk rendjéről szóló 6/2015. (II.27.) önkormányzati rendeletének (továbbiakban: Rendelet) IV. fejezete szabályozza.

 

A Rendelet 13. §-a szerint: „Abony Város Képviselő-testülete „Abony Város Egészségügyéért” kitüntetést adományozhat azon személy részére, aki a városban az egészségügyi ellátás területén kiemelkedő munkát végezett és ezzel hozzájárult az ellátás színvonalának emeléséhez.”

Az „Abony Város Egészségügyéért” kitüntetésre javaslatot tehetnek:

  1. önkormányzati képviselők,
  2. a bizottságok nem önkormányzati képviselő tagjai,
  3. polgármester,
  4. alpolgármester,
  5. a képviselő-testület állandó bizottságai,
  6. a nemzetiségi önkormányzat képviselő-testületének tagjai,
  7. bármely abonyi választópolgár,
  8. abonyi székhelyű, illetve tevékenységét részben vagy egészben Abonyban végző civil-, vagy gazdálkodó szervezet,
  9. helyi intézmények vezetői,
  10. az egészségügy területén működő szakmai és érdekképviseleti szervezetek

A kitüntetésből évente legfeljebb három adományozható.

 

Kitüntetések posztumusz csak kivételesen adományozhatóak.

A Rendelet 14. § (3) bekezdése szerint a kitüntetésre való felterjesztés határideje minden év május 01. napja. A Rendelet értelmében a kitüntetés adományozásáról a Képviselő-testület június 01. napjáig dönt, a kitüntetés átadására pedig minden évben a Semmelweis Napon (július 01.) kerül sor.

A javaslatok kizárólag Abony város honlapjáról letölthető, vagy a Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatán átvehető nyomtatványon nyújthatóak be, és minden esetben indokolással kell ellátni azokat.

 

A javaslatokat 2022. május 1. napjáig a Polgármesternek címezve elektronikus úton az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre vagy postai úton a 2740 Abony, Kossuth tér 1. címre kell megküldeni, illetve személyesen az Abonyi Polgármesteri Hivatal Titkárságán kell átadni.

 

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy csak a határidőben beérkezett, hiánytalan adatokkal, indoklással és aláírással ellátott javaslatokat áll módunkban elfogadni!

További felvilágosítás kérhető a Polgármesteri Hivatal Titkárságán az 53/360-135/101 telefonszámon vagy az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.

A kitüntetés adományozásának részletszabályait tartalmazó rendelet teljes szövege elérhető a www.abony.hu weboldalon az Önkormányzat/Képviselő-testület/Rendeletek/Egységes szerkezetbe foglalt rendeletek menüpontból.

 

Javaslattétel nyomtatványa IDE kattintva

804 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak