Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2022.04.13 Sze.

Hamarosan verdák lepik el a Főteret

Ahogyan arról lapunk beszámolt, április 24-én Abonyban Autóstalálkozót szerveznek a helyiek.

A korábbi években már voltak nagyon sikeres ilyen rendezvények, de még a Főtérre „nem jutottak be” a csodajárművek. Hatalmas szervezkedés, előkészítő munka előzi meg az eseményt. Olyan sokan lesznek, hogy már a rendezvény előtt 10 nappal le kell zárniuk a gépjárművek regisztrációját, hiszen el sem férnének. Korábbi rendezvényeken készült fényképeket is sok szeretettel küldünk ezúttal, és az ideihez pedig kívánunk további kitartó szervezést, és persze nagy- nagy sikert. Az egyik főszervező, Csabai Viktor adott választ lapunk kérdéseire az eseménnyel kapcsolatban, íme:

 

Mikor volt az első autós találkozó?

2006 tavaszán került először megrendezésre, egy hirtelen ötlettől vezérelve egy abonyi áruház parkolójában (ami már akkor kevésnek bizonyult a rengeteg érdeklődő részére, így át kellett vonulni a Vásártérre).

 

a2

Kinek az ötlete volt?

Antal Balázs barátunktól jött az ötlet, akkor még nem voltam benne a szervezésben. Sajnos Balázs azóta már nincs közöttünk, de az összes találkozóban próbáltuk tovább vinni az ő emlékét és szellemiségét.

 

Hol voltak a helyszínek?

2006-ban és 2007-ben a Vásártéren rendeztük, majd két évig a Vadasparkban. Utána visszatértünk a Vásártérre.

 

Mennyi volt a rekord autó? 

2007-ben 200 db emléklapot készítettünk, és még nagyjából 20 autónak nem tudtunk adni. Tehát 220.  

 

Mi inspirált benneteket, hogy ismét megszervezzétek?

A technika, azon belül is a gépjárművek szeretetet és tisztelete. 

 

Mire számíthatnak a látogatók?

 Mivel 2014-ben volt az utolsó ilyen rendezvény Abonyban, sokat fejlődött a szakág és azon belül is a különböző szegmensek. A regisztráció alapján sokkal több nívós autót várunk, legyen az oldtimer, tuning, vagy éppen kortárs széria technika és ezeket szeretnénk bemutatni.

 a3

Mennyi autót vártok?

Április 9-én átléptük a 100. regisztrációt. Reálisan még 30-40 jármű jelentkezésére látunk reális esélyt. 

 

 Ki segíti a programot?

Elsősorban Abony Város Polgármestere, és az Abonyi Városfejlesztő Kft. Ők biztosítják a helyszínt és szponzorálják az eseményt. Külön köszönet Abony Város Rendőrőrs parancsnokának, aki támogatja a felvonulást, továbbá a szponzoroknak, akik egyből mellénk álltak különböző felajánlásokkal. Szerencsére egy lelkes kis csapat is áll mellettünk a szervezésben és a fizikai lebonyolításban is.

 

Ingyenes lesz ez a látogatóknak?

Természetesen ingyenes a látogatóknak és a kiállítóknak is.

 

Lesz autós felvonulás?

Igen, ez már tradicionális és látványos eleme a találkozónk történetének, idén sem marad el. 17 órakor kezdődik, ez lesz a nap záróakkordja.  

 

Milyen érdekesség lesz?

Itt elsősorban azokra a járművekre gondolok, amelyeket Abony Város térköve még biztosan nem látott, de nem árulnám el egyelőre - akik követik Facebook oldalunkat, tudják, de ők sem minden részletét. Egy biztos: tökéletes keresztmetszete lesz az autóipar elmúlt legalább 60 évének, valamint annak, hogy az autókat tényleg mindenki szereti. Jöjjön ki mindenki, akit érdekel, és nézze meg saját szemével.:)

 

Miért érdemes kilátogatni?

Elsősorban azért, mert ilyen még nem volt Abony központjában. Ez elsősorban egy statikus jellegű találkozó lesz (kivéve a felvonulást), egy kötetlen autós összejövetel, ahol szebbnél szebb, érdekesebbnél érdekesebb járművekkel lehet találkozni testközelből.

 

Lehet-e még autókkal jönni?

Április 14-én éjfélkor zárjuk a regisztrációt. Addig várjuk a regisztrációkat. 

 

Mit jelent nektek, hogy a főtérre be lehet jönni a verdákkal?

Egy új kezdetét az Abonyi Autós Találkozó történetének. A nívós környezetben megrendezendő technikai meetingnek remélhetően sok érdeklődőt csábít majd, amely megalapozhat a jövőbeni hsaonló, akár még specifikusabb és szélesebb spektrumú találkozóknak. Az ötletek már a fiókban vannak...:)

 

Abonyi Autós Találkozó közösségi oldala:

https://www.facebook.com/abonyiautostalalkozo

1086 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak