Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2022.07.01 P.

FELHÍVÁS ivóvíz felhasználásra vonatkozóan

Tisztelt Lakosság!

Ezúton fordulunk Önökhöz kérésünkkel, mely szerint a rendkívüli kánikulai időjárásra való tekintettel legyenek kedvesek a lehetőségeik szerint az ivóvízfelhasználást mérsékelni.

Kérjük, hogy locsoláshoz, kerti medence feltöltéséhez  NE használjanak vezetékes ivóvizet. Abonyban jelenleg még nincsen kritikus helyzet, de amennyiben szükséges, a polgármester saját hatáskörében eljárva elrendelheti az ivóvízfogyasztás korlátozását.

Tisztelt Felhasználóink!

Az elmúlt napok hőhulláma és az előrejelzések szerint továbbra is várható magas hőmérséklet miatt, az alábbiakról tájékoztatjuk és hívjuk fel a tisztelt figyelmüket:

A fentiekre való tekintettel szükséges vízkorlátozás rendelhető el, amelynek bevezetése polgármesteri hatáskör, illetve, ennek végrehajtása jegyzői ellenőrzést igényel:

A víziközmű-szolgáltatásról szóló 2011.évi CCIX. törvény egyes rendelkezéseinek végrehajtásáról szóló 58/2013. (II.27) Korm. rendelet alapján:

83. § (1) Ha a közműves ivóvízellátásra rendelkezésre álló vízmennyiség természeti vagy egyéb elháríthatatlan okból csökken, a vízfogyasztás korlátozható. A vízkorlátozás időszakában foganatosítandó közigazgatási intézkedéseket a jóváhagyott tervnek és a megállapított fogyasztási rendnek megfelelően a polgármester rendeli el.

(2) A vízkorlátozás közzétételéről, a végrehajtás ellenőrzéséről a jegyző gondoskodik.

Jelen esetben az elrendelés még nem történt meg, ezért kérjük tisztelettel Önöket a vízfelhasználás mérséklésére, különös tekintettel a locsolás, házi medencék vonatkozásában, reggel 6 és este 22 óra között, tartózkodni szíveskedjenek, ezen vízfelhasználástól.

Tájékoztatjuk továbbá Önöket, amennyiben nem sikerül ilyen módon a vízfelhasználást csökkenteni, a fentiekben említett jogszabály miatt korlátozás elrendelése válik szükségessé.

Még egyszer kérjük együttműködésüket, a probléma orvoslásának segítésében.

                                                                                   Daköv Kft Abonyi Üzemmérnöksége

2177 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak