Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2022.07.19 K.

Megkezdődött a Civil Ház felújítása

Pető Zsolt polgármester írja közösségi oldalán:

Nagy örömmel látogattam el a mai napon a Nagykőrösi úti úgynevezett Civil házhoz, ahol megkezdődtek a felújítás munkálatai. A cél az, hogy egy olyan épületet alakítsunk ki, melyben Abony város civil szervezetei otthonra lelnek. Magyarország Kormánya döntésének értelmében kapott több abonyi projekt támogatást, így ennek a régi szép épületnek a felújítása is. Bízom abban, hogy a társadalmi szervezetek, civilek hamarosan megtöltik majd az épületet élettel, és igazi tartalmat kap a létesítmény.

A napokban aláírtuk irodámban azokat a szerződéseket, melyek alapján a Generál-Kontakt Kft.-t , mint nyertes ajánlattevőt bízta meg Abony Város Önkormányzata a Nagykőrösi úti úgynevezett Civil Ház felújítási munkálatainak elvégzésével. A munka elvégzésének határideje a szerződéskötést követő hat hónap. Így a tervek szerint idén év végére elkészül az épület rekonstrukciója.

Tervezett hasznos alapterület összesen 144,57 m2. A felújítási munkák magukban foglalják az építészeti felújítást, átépítést, a gépészeti és villamos rendszerek cseréjét, akadálymentesítést, kerítés-, parkoló- és térburkolat építést, napelemes rendszer telepítését, a szükséges kiegészítő munkákkal együtt kompletten.

A cél egy modern, élhető közösségi hely biztosítása, ahol olyan civil kezdeményezések is megvalósulhatnak a jövőben, amihez jelenleg nincs megfelelő infrastrukturális háttér. A klasszikus értelemben vett közösségi hely üzemeltetésével, hiánypótló szolgáltatásokkal, a fogyatékkal élők rehabilitációs foglalkozásával valós társadalmi igények kielégítését célozzuk meg.

 

876 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak