Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2022.09.22 Cs.

Megjelent a Kormányrendelet: 18 fok lehet télen az állami munkahelyeken

Az állami intézményeknél és gazdasági társaságoknál nem lehet 18 foknál magasabb hőmérséklet a fűtési szezonban – szögezte le a kormány a hétfő éjszaka megjelent 152. számú Magyar Közlönyben kihirdetett 353/2022. kormányrendeletben.

A kormány 25 százalékos gázfelhasználás-csökkentést írt elő az állami intézmények és gazdasági társaságok részére – tudatta a Kormányzati Tájékoztatási Központ hétfő esti közleményében.

Ennek részeként a kihirdetett 353/2022. kormányrendelet szerint október 1-jétől nem lehet 18 foknál magasabb a fűtéssel biztosított hőmérséklet az állami intézményekben.

Az uszodákban a meghatározottnál magasabb léghőmérséklet is biztosítható. A 14 éven aluli gyermekek ellátásáról, neveléséről gondoskodó intézményekben (óvodákban, általános iskolákban) legalább 20 foknak kell lennie. Az egyéb köznevelési intézmények, valamint a szakképző intézmények esetén a rendelet úgy fogalmaz, hogy legalább 18 fokos léghőmérsékletet kell biztosítani. A köznevelési intézmény fenntartója, illetve a szakképzési centrum részeként működő szakképző intézmény esetében a kancellár határozza meg, hogy milyen hőmérsékletet kell tartani. A rendelet hatálya nem terjed ki a) az egészségügyi intézményekre, b) a bentlakásos ellátást nyújtó szociális intézményekre, c) a gyermekvédelmi intézményekre, valamint d) a bölcsődei ellátást nyújtó intézményekre.

Teljes Kormányrendelet az alábbiakban olvasható:

 

Vonatkozó Kormányrendelet ITT

4443 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak