Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2022.09.22 Cs.

Xylem hírek: 500 alkalmazott év végére

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Közel negyedével bővíti csapatát a Xylem

Tavaly rekordévet zárt a cég ceglédi üzeme

 

Cegléd/Abony, 2022. szeptember 22.Idén a tervek szerint 90 fővel bővül a Xylem Water Systems Hungary Kft.-nél dolgozók száma, így az év végére közel 500 alkalmazottja lesz majd a vállalatcsoportnak Magyarországon. A különböző szivattyúkat készítő cég rekordévet zárt tavaly és idén további jelentős növekedést terveznek.

A múlt évben 140 fővel bővült a Xylem magyarországi munkatársainak száma, ez 40 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest. A cég két telephelyén, Cegléden és Abonyban 2021 végén már több mint 400-an dolgoztak.

Az idén is folytatódik a létszám növelése, a tervek szerint 2022-ben összesen mintegy 90 főt vesznek fel, vagyis közel negyedével bővül a Xylem csapata. Eddig a tervezett létszám 90%-át sikerült alkalmazni.

A társaság idén először nyílt napokat is szervezett a toborzás hatékonyabbá tételére, kettőt Cegléden, egyet pedig Abonyban. „Nagyon jók az eddigi tapasztalatok, minket is meglepett, hogy milyen nagy volt az érdeklődés minden alkalommal. Voltak olyanok is, akik már a rendezvény napján ajánlatot kaptak, amit el is fogadtak és egy hét múlva már kezdtek is nálunk. Természetesen ennek érdekében mi is tettünk lépéseket, gyorsítottunk a toborzási és kiválasztási, illetve beléptetési folyamatokon. A cégünk stabil, folyamatosan fejlődik, modern munkakörnyezetet biztosít félautomata és automata gépekkel, a fizikai munka sem túl megterhelő, emellett a vállalati kultúra is vonzó lehet a munkavállalók számára. Úgy gondolom, ezek a tényezők is szerepet játszottak abban, hogy ilyen sikeresek voltak a nyílt napjaink és még a jelenlegi munkaerőpiaci helyzetben is sikerül felvenni a szükséges létszámot” – mondta el Parti Brigitta, a Xylem magyarországi HR vezetője.


Rekordévet zárt tavaly a Xylem Water Systems Kft. ceglédi gyára, míg korábban évente átlagosan 650 ezer szivattyú készült el az üzemben, addig 2021-ben már 820 ezret gyártottak le. „A termelés és a forgalom jelentős felfutásában meghatározó szerepet játszott, hogy számottevő mértékben megnőtt az igény az üzemben gyártott fűtési keringető szivattyúk és a nagyteljesítményű asztali számítógépek folyadékhűtésére használt egyenáramú keringető szivattyúk iránt. Az idei tervekben szintén intenzív növekedés szerepel, további 300 ezerrel bővülhet a nálunk készült szivattyúk száma” – közölte Nagy Gábor, a Xylem Water Systems Kft. ügyvezető igazgatója.

A társaság ceglédi gyárában Ecocirc használati melegvíz és fűtési keringető szivattyúkat, spa-megoldások vízszűrő rendszereinek keringető szivattyúit, valamint számítógépek vízhűtéséhez használt berendezéseket gyártanak. A Cegléden készült termékeket Észak-Amerikában és Európában értékesítik.

 

 

A Xylem-ről:

 

A Xylem (XYL) a világ egyik vezető víztechnológiai vállalata, amely elkötelezett amellett, hogy a műszaki innováció segítségével oldja meg a kritikus vízügyi, és infrastrukturális kihívásokat. Több mint 17.000 különféle nemzetiségű munkatársával közösen 2021-ben 5,2 milliárd dolláros bevételt ért el. Célkitűzésük, hogy fenntarthatóbb világot hozzanak létre azzal, hogy az ügyfeleik számára lehetővé teszik a víz-, és az erőforrás gazdálkodás optimalizálását, illetve több mint 150 országban segítik a vízminőség biztonságosabbá tételét. www.xylem.com

 

965 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak