Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2022.11.08 K.

Az „Év digitális önkormányzata” címet Abony nyerte 2022-ben

Pető Zsolt polgármester jelentette be közösségi oldalán:

A Globamax Zrt által szervezett szakmai konferencián november 8–án  polgármesterként Abonyt képviselve vehettem át a kitüntetést a cég vezérigazgatójától, Amberger Árpádtól Budapesten a XV. kerületi önkormányzat dísztermében.

 

Vezérigazgató úr elmondta, hogy ezt a díjat idén alapították, céljuk, hogy évente elismerjék azon önkormányzatok tevékenységét, amelyek a legtöbbet tettek az önkormányzat átlátható transzparens működéséért.

Meggyőződésük, hogy a helyi demokrácia alapértékének tekinthető, hogy a lakosokat minél inkább bevonják az önkormányzati döntések előkészítésébe, a döntések meghozásába, végrehajtásába.

 

Reményeik szerint a díj átadásával évről évre egy-egy jó példát is bemutathatnak az önkormányzatok számára.

 

Ebben az évben Abony Város Önkormányzat egyedüliként vehette át a kitüntetést. Amberger Árpád elmondta, hogy Abony Városa az, mely leginkább bevonja a lakosokat a döntések előkészítésébe, nem csak a város hivatalos oldalán kommunikálva, hanem élőben közvetítve a képviselő- testületi üléseket és sikeresen használva az Abony mobiltelefonos applikációt is.

 

A kitüntetést ezúton köszönjük és a továbbiakban is mindent meg fogunk tenni az önkormányzat átlátható transzparens működése érdekében. A „Legszebb ülésterem” díjat idén Jászberény Város Önkormányzata kapta. A Bethesda Gyermekkórház Alapítvány pedig 400.000 forintos támogatást nyert el a Globamax Zrt-től. Nekik szintén tisztelettel gratulálunk!

 

A mai napon a Globamax Zrt által szervezett szakmai konferencián több értékes és fontos szakmai előadást hallhattunk. Így a legnagyobb önkormányzati szövetségek elnökei: Schmidt Jenő

a TÖOSZ elnöke és Gémesi György a MÖSZ elnöke beszélt az „Önkormányzati kihívások és megoldások” témájában.

614 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak