Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2022.11.09 Sze.

Intézményvezetői értekezlet: Legfontosabb téma az energiafelhasználás mérséklése

Pető Zsolt polgármester a mai napon több fontos bejelentést is tett:

November 9-én az önkormányzathoz tartozó intézmények vezetőivel folytattam megbeszélést dolgozószobámban az aktuális témákról és az előttünk álló feladatokról. Természetesen az értekezlet legfontosabb, prioritást élvező napirendje az energiafelhasználás mérséklése volt.

A megbeszélésen kiemeltem, hogy szükséges, hogy az óvodák esetében a kiürített épületeknél, épületrészeknél minél előbb megoldjuk az energiafelhasználás mérséklését elősegítő feladatokat. Így a hőszigetelés, fűtéskorszerűsítés gyors kivitelezése elengedhetetlen annak érdekében, hogy a gyermekek minél előbb visszaköltözhessenek az eredeti épületekbe, csoportszobákba. A Köztársaság úti óvoda esetében egy nyertes pályázatból hajtunk végre energetikai korszerűsítést, melyet minél előbb szeretnénk kivitelezni.

E mellett a Varga István Városi Sportcsarnok és az önkormányzati tulajdonban lévő Báthory utca 2. szám alatti ingatlant is pályázatból tudjuk korszerűsíteni. Jó hír, hogy eredményes kapcsolatfelvétel után az Opusz Titász a beadott 21 épületünk közül 20 esetében rövid időn belül engedélyezi napaelemes rendszer hálózatra történő csatlakozását. Az engedélyezési eljárással párhuzamosan megkezdtük a műszaki előkészítést és a költségek finanszírozásának tervezését.

A művelődési ház munkatársai már beköltöztették irodájukat a Polgármesteri Hivatalba, az ABOKOM, a falugazdász és a polgárőrség munkatársainak beköltöztetése folyamatban van.

A Polgármesteri Hivatal munkatársai naponta ellenőrzik az energiafogyasztást minden egyes épületünk esetében, melyből kimutatás készül, ami szintén nagy segítség az energiamegtakarításban.

A megbeszélésen elmondtam, hogy ebben az évben is lesznek a hagyományoknak megfelelő adventi gyertyagyújtási programok. Jégpályát a költségkímélés miatt idén nem áll módunkban bérelni, és a nagyobb kiadásokat elkerüljük az ünnepi rendezvények szervezésekor. Ugyanakkor a karácsonyi díszkivilágítás esetében kértem az ABOKOM Nonprofit Kft ügyvezetőjét, Gáspár Csabát, hogy számítsa ki az energiafelhasználás pontos tervezett összegét. Az idei évben, december 31-ig még ezt az áramot az eddigi alacsonyabb összegért kapjuk. Amennyiben lesz rá módunk és lehetőségünk, ismét karácsonyi fénybe öltözhet a városközpon

808 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak