Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2022.11.15 K.

Magyar állampolgári eskü

Pető Zsolt polgármester írja közösségi oldalán:

A mai napon, november 15-én ünnepélyes keretek közt tett magyar állampolgári esküt a Polgármesteri Hivatal házasságkötő termében Méri Irén anyakönyvvezető előtt Treczker Mária, aki a mai Románia területén született.

Ezúton is sok szeretettel gratulálok Abony Város lakossága nevében Marika néninek, és kívánom, hogy még nagyon sokáig legyen tagja településünk közösségének. Kívánok ezúton is további jó egészséget, Családja körében eltöltött további szeretetteljes éveket!

Külön köszönjük, hogy Marika néni, aki 85 esztendős, saját maga által készített finom süteménnyel is készült a jeles alkalomra. Méri Irén anyakönyvvezető szavait szeretném idézni, mely az állampolgári eskütételkor hangzott el:

 

„Ez a város az ország egy részét jelenti Önnek. Itt kicsiben minden megtalálható, ami ránk, magyarokra jellemző: a munka- és családszeretet és más népek megbecsülése, a magyaros vendégszeretete.

 

Magyar állampolgárrá avatása napján kívánom, hogy érezze itthon magát Magyarországon,

és szűkebb hazájában, Abonyban.

 

Kívánom, hogy a magyar állampolgárság megszerzése jelentse az Ön számára is a magyar nemzethez való tartozás örömteli érzését!

 

Ismerje meg történelmünket,

és segítse a közös jövő megteremtését. Őrizze meg szülőföldje emlékét, és legyen mindig hű önmagához!”

 

638 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak